ULTIMA ORA! Primele imagini cu Sorina Pintea dupa ce a fost arestata. A fost dusa din nou la spital in aceasta seara

Fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea, arestata preventiv pentru luare de mita, a fost dusa din nou la spital marti seara.

La recomandarea medicilor din arest, a fost consultata de un medic neurolog la Policlinica Ministerului de Interne.

Sorina Pintea dupa arest

Pana sa ajunga la spital, fostul ministru si-a dat marti demisia din functia de manager al Spitalului judetean de urgenta din Baia Mare. Ea sustine ca nu vrea sa fie banuita ca ar incerca sa isi influenteze subalternii. Mai ales ca judecatorul care i-a emis mandatul sustine ca faptele ce i se reproseaza sunt foarte grave si ca, revenita in functie, ar putea comite si alte infractiuni.

Publicitate

cum arata acum fostul ministru

Sorina Pintea a respins catergoric aceste banuieli. Ea a contestat arestarea preventiva la Curtea de Apel, iar procesul se va judeca vineri. De astazi, nu mai are nici sustinerea colegilor din PSD, care au decis sa o suspende din partid.

Publicitate

Acuzatiile aduse de DNA

“Inculpata Pintea Sorina ar fi primit printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand 7% din valoarea unui contract de achizitie publica pentru lucrari de amenajare, printre altele, a unei sali de chirurgie cardiovasculara.”

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora: „Decizia e deja luata”

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect “proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala”, se arata in referatul procurorilor, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.