Daca nu gasesti zahar pe rafturile magazinului tau local , nu-ti face griji, poate fi inlocuit cu usurinta cu alte alimente dulci, cel putin pentru un timp. Unii dintre inlocuitorii din aceasta colectie sunt mult mai sanatosi decat zaharul rafinat, asa ca a-i putea dori sa-i pastrezi definitiv in dieta ta.
Fructe uscate
Daca va place sa beti ceai cu zahar sau alte dulciuri, incercati sa le inlocuiti temporar cu fructe uscate: prune uscate, curmale, smochine, stafide si asa mai departe. Fructele uscate nu sunt doar o alternativa excelenta la zaharul rafinat si la bomboane, ci si un depozit de vitamine si minerale. Sunt bogate in potasiu, magneziu, fier, fosfor, vitaminele A, C, D si grupa B. Toate aceste substante pot intari sistemul imunitar, pot imbunatati functia creierului, imbunatatesc digestia si starea de spirit.
Miere
Acest produs este considerat de multi a fi un leac dulce pentru toate bolile, dar acest lucru nu este in intregime adevarat. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca mierea nu este un panaceu, are multe proprietati benefice: poate ameliora durerile de gat si tusea, poate scadea tensiunea arteriala si poate reduce inflamatia din organism datorita continutului ridicat de polifenoli. In plus, mierea are un gust placut si neobisnuit.
Lapte condensat
Laptele condensat este o modalitate excelenta de a indulci usor ceaiul sau cafeaua tare. Poate fi folosit si pentru a face prajituri, briose si multe alte deserturi. Principalul lucru in consumul de lapte condensat este sa cunoasteti masura, deoarece, la fel ca zaharul rafinat, contine o multime de calorii si duce la un salt brusc al glicemiei.
Publicitate
Sirop de topinambur
Siropul de topinambur este un inlocuitor de zahar care este potrivit chiar si pentru diabetici si cei care sufera de alergii. Siropul are un gust dulce pronuntat, un pic asemanator mierii, si contine multe vitamine si minerale importante pentru sanatate, precum magneziu, potasiu, zinc, fier, vitaminele A, C si grupa B.
Stevia
Un alt inlocuitor de zahar care este facut din frunzele unei plante perene originare din America de Sud si Centrala. Stevia este mult mai dulce decat zaharul obisnuit si se prezinta cel mai adesea sub forma de tablete, siropuri, tincturi, pulberi si asa mai departe. Nu este recomandat sa folositi prea des acest indulcitor, deoarece poate afecta negativ microflora intestinala .
Publicitate