Beneficiile busuiocului

Busuiocul nu este doar un condiment, ci si o planta medicinala cu spectru larg.

Suplimentarea regulata a dietei cu busuioc reprezinta o excelenta intarire a organismului, in primul rand a sistemului imunitar. De asemenea, datorita acestei plante parfumate, va puteti recupera rapid dupa rani si interventii chirurgicale.

Busuiocul este un condiment culinar popular care da un gust picant si o aroma unica mancarurilor condimentate cu el. Busuiocul violet este considerat deosebit de mirositor, care, spre deosebire de cel  verde, este utilizat pe scara larga in bucataria caucaziana, deoarece este considerat un condiment excelent pentru salatele de carne si legume. Se consuma atat proaspat, cat si uscat. Aceasta planta este, de asemenea, apreciata pentru proprietatile sale medicinale.

Busuiocul este adesea mentionat ca un „antibiotic natural” pentru capacitatea sa de a bloca celulele canceroase, precum si infectiile virale, bacteriene si fungice.

Publicitate

Istoria utilizarii busuiocului in scopuri medicinale este foarte veche. Chiar si in Roma antica, vindecatorii foloseau busuiocul ca agent expectorant si mucolitic.

Citeste si articolul :   Cinci alimente sanatoase, bogate in potasiu

Pentru a trata tusea, clatiti 100 g de frunze de busuioc si tocati. Adaugati 200 gr. miere lichida apoi amesteca. Pastrati amestecul rezultat la frigider, folosind 1-2 linguri pe zi. Va ajuta la tratarea tusei.

Daca sunteti obosit, faceti o baie cu ulei esential de busuioc. Un decoct de busuioc ajuta la tahicardie, insomnie, tensiune nervoasa si depresie. Infuzia de vindecare elimina pietrele din vezica biliara si vezica urinara.

Uleiul esential si decoctul de busuioc pot fi adaugate la cremele si lotiunile concepute pentru a ingriji tenul gras si mixt. Strange porii, elimina toxinele din straturile profunde ale epidermei, matifiaza si indeparteaza stralucirea uleioasa.

Pentru a maximiza eficacitatea tratamentului cu ierburi, utilizarea lui in gatitul de zi cu zi ar trebui sa devina un obicei pentru tine. Cu ajutorul ierburilor proaspete si uscate, puteti schimba gustul mancarurilor .

Publicitate

Autor