Alimente sanatoase pe care nu ar trebui sa le consumi in fiecare zi

Chiar si cele mai sanatoase alimente pot fi daunatoare daca sunt consumate prea des. Prin urmare, este necesar sa se respecte masura in utilizarea nu numai a grasimilor, dulciurilor , alimentelor sarate  ci si a alimentelor bogate in vitamine si minerale importante pentru organismul nostru. Iata cateva alimente care, in ciuda gustului si beneficiilor lor, nu ar trebui consumate in fiecare zi.

Smoothie si sucuri de fructe

Multi oameni folosesc smoothie-uri si sucuri proaspete ca alternative la bauturile carbogazoase, energizante si cu zahar, deoarece par a fi mai sanatoase. Acest lucru este partial adevarat, dar pe langa substantele utile, bauturile din fructe si fructe de padure contin si zahar, care in cantitati mari este la fel de daunator ca si zaharul din suc . In plus, continutul ridicat de acid al smoothie-urilor si sucurilor este daunator pentru smaltul dintilor.

Produse din soia

Alimentele din soia sunt o sursa bogata de aminoacizi esentiali si probiotice care ajuta la mentinerea sanatatii intestinale si la cresterea imunitatii. Cu toate acestea, nu trebuie sa consumati prea des   produsele din soia, chiar daca le inlocuiti cu alimente de origine animala. Soia contine fitoestrogeni, care, daca sunt consumati frecvent, pot provoca dezechilibre hormonale.

Ton

Tonul este un peste delicios si hranitor, bogat in proteine, vitamina D si acizi grasi omega-3. Din pacate, tonul acumuleaza mercur, asa ca nu este recomandat sa-l consumi de mai mult de doua ori pe saptamana. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile insarcinate si copiii mici.

Publicitate

Varza

Varza alba si alte legume crucifere contin multe vitamine si minerale, dar, in ciuda acestui fapt, nu trebuie consumate in fiecare zi. Consumul zilnic de crucifere poate duce la probleme cu stomacul si la exacerbarea bolilor diferitelor organe: pancreas, rinichi, glanda tiroida si asa mai departe.

Fructe uscate

Fructele uscate sunt o gustare rapida si gustoasa, care este convenabil de luat cu tine. Cu toate acestea, numarul de astfel de gustari in dieta ar trebui sa fie limitat. In timp ce multi recomanda consumul de fructe uscate ca alternativa la bomboane si ciocolata, precum dulciurile obisnuite, acestea contin mult zahar, asa ca nu trebuie consumate in fiecare zi.

Autor