Cod rosu la Spitalul din Targu Carbunesti. Doi pacienti au decedat. Anuntul ministerului Sanatatii

Cod rosu la Spitalul din Targu Carbunesti. Instalatia de oxigen de la Spitalul din Targu Carbunesti s-a stricat, vineri dimineata, iar pacientii sunt ventilati manual in ambulante. Autoritatile au activat codul rosu. Prefectul judetului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 ca cel mai probabil situatia a fost provocata de suprasolicitarea instalatiei. Ministerul Sanatatii a informat ca doi pacienti au murit si ca se analizeaza circumstantele producerii acestor decese.

MS: Sunt doua decese, se analizeaza circumstantele acestora

“Ministerul Sanatatii a fost anuntat despre o defectiune la instalatia de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgenta Targu Carbunesti.

Publicitate

Din primele informatii detinute, la nivelul unitatii sanitare sunt internati peste 150 de pacienti infectati cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienti care necesita suport de oxigen.

Publicitate

A inceput transferul unui numar de 15 pacienti care au fost internati in sectia ATI.

Din primele informatii, la unitate sanitara exista 2 decese, se analizeaza circumstantele acestora.

Citeste si articolul :   6.460 de noi cazuri de Covid si 168 de decese, inregistrate in ultimele 24 de ore

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii a discutat cu seful DSU, Raed Arafat si cu directorul DSP Gorj, iar o echipa a DSP Gorj se afla la fata locului. A fost activat Planul Rosu de Interventie”, a comunicat MS.

Spitalul din Targu Jiu va prelua pacienti si a suplimentat paturile ATI,

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.