Cod rosu la Spitalul din Targu Carbunesti. Doi pacienti au decedat. Anuntul ministerului Sanatatii

Cod rosu la Spitalul din Targu Carbunesti. Instalatia de oxigen de la Spitalul din Targu Carbunesti s-a stricat, vineri dimineata, iar pacientii sunt ventilati manual in ambulante. Autoritatile au activat codul rosu. Prefectul judetului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 ca cel mai probabil situatia a fost provocata de suprasolicitarea instalatiei. Ministerul Sanatatii a informat ca doi pacienti au murit si ca se analizeaza circumstantele producerii acestor decese.

MS: Sunt doua decese, se analizeaza circumstantele acestora

“Ministerul Sanatatii a fost anuntat despre o defectiune la instalatia de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgenta Targu Carbunesti.

Din primele informatii detinute, la nivelul unitatii sanitare sunt internati peste 150 de pacienti infectati cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienti care necesita suport de oxigen.

A inceput transferul unui numar de 15 pacienti care au fost internati in sectia ATI.

Din primele informatii, la unitate sanitara exista 2 decese, se analizeaza circumstantele acestora.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii a discutat cu seful DSU, Raed Arafat si cu directorul DSP Gorj, iar o echipa a DSP Gorj se afla la fata locului. A fost activat Planul Rosu de Interventie”, a comunicat MS.

Citeste si articolul :   Cum e vremea in Septembrie. Prognoza emisa de ANM.

Spitalul din Targu Jiu va prelua pacienti si a suplimentat paturile ATI,