8 alimente mai eficiente ca pastilele din farmacii

O alimentatie sanatoasa si echilibrata va ajuta sa evitati multe boli. Natura ofera chiar si alimente la fel de eficiente ca medicamentele noastre.

1. Stafide

Stafidele sunt foarte benefice pentru sanatate, sunt bogate in antioxidanti, in special fenoli care protejeaza inima si previn riscul de cancer. Aceste fructe contin si alti antioxidanti numiti izoflavoni care ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului sanguin. In plus fata de antioxidanti, stafidele sunt bogate in potasiu, despre care se crede ca este esential pentru hipertensiune arteriala, actionand impotriva sodiului (sarii) care creste tensiunea arteriala.

2. Cartofi

Cartoful este un remediu natural foarte eficient pentru durerile de cap. Unul dintre principalele motive pentru durerile de cap este lipsa de potasiu, spun oamenii de stiinta, iar cartofii au un continut ridicat de potasiu. Taiati felii de aproximativ o jumatate de centimetru, intindeti-va si puneti feliile de cartof pe frunte, tample si ochi. Odihneste-te 30 de minute, tinand feliile cu o bandana sau esarfa.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai bune antibiotice naturale

3. Banane

Bananele sunt foarte eficiente impotriva stresului si anxietatii. Intr-adevar, acestea sunt bogate in potasiu si vitamine B6. Aceste doua elemente intaresc sistemul nervos provocand creierul sa produca serotonina, un hormon responsabil de dispozitie.

Publicitate

Publicitate

4. Ton

Probabil ca nu stiati, dar tonul functioneaza pentru o stare proasta. Un studiu recent a constatat ca persoanele care au mancat peste, care sunt bogati in omega-3 si acizi grasi esentiali, au fost mai putin susceptibile de a suferi de depresie. Tonul este, de asemenea, bogat in seleniu, un oligoelement care intareste sistemul imunitar si promoveaza buna dispozitie.

5. Busuioc

Busuiocul este eficient impotriva tulburarilor digestive. Intr-adevar, este cunoscut pentru proprietatile sale antispastice in tractul digestiv. Folositi-i frunzele ca infuzie pentru a trata indigestia, lipsa poftei de mancare, gazele si balonarea, deoarece busuiocul este bogat in calciu pentru o digestie buna.

6. Suc de portocale

Pentru a va reincarca bateriile, este recomandabil sa beti suc de portocale. Acesta din urma este bogat in fructoza si vitamina C, care va ofera suficienta energie pentru a rezista toata ziua.

Citeste si articolul :   Avem o relatie toxica?

7. Musetel

Daca suferiti de arsuri la stomac, beti ceai de musetel. Aceasta combate balonarea  si elimina gazele. Datorita flavonoidelor si uleiurilor esentiale pe care le contine planta, actioneaza ca un sedativ si ofera o senzatie de usurare.

8. Ghimbir

O infuzie facuta din ghimbir este eficienta in combaterea gretei. De fapt, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut capacitatea rizomului de ghimbir de a preveni greata si varsaturile. Atentie: nu este recomandat femeilor insarcinate.

Publicitate

Autor