Scandal mare in parlament. George Simion: “Chem chestorii”

Scandal mare si amenintari in plenul parlamentului. Deputatii AUR au protestat infasurati in tricolor fata de tergiversarea votului motiunii de cenzura impotriva guvernului Citu.  George Simion, liderul AUR, a avut un schimb de replici taioase cu vicepresedintele Camerei, Florin Roman, pe care l-a amenintat din nou cu scoaterea din sala cu chestorii. Asta la nici o saptamana dupa ce Florin Roman a fost scos cu forta din sala.

Florin Roman, vicepresedinte al Camerei Deputatilor: „Il invit la cuvant, din partea grupului AUR, pe domnul Simion George Nicolae, liderul USR…AUR, imi cer scuze”.

George Simion, liderul deputatilor AUR: „Domnu’ Roman, aveti grija ca nu stati prea bine pe scaun acolo”.

Florin Roman, vicepresedinte al Camerei Deputatilor: „Stau foarte bine domnul Simion”.

Publicitate

George Simion, liderul deputatilor AUR: „Asta pana chem chestorii”.

Florin Roman, vicepresedinte al Camerei Deputatilor: „Aveti grija dumneavoastra cu regulamentul”.

Articolul continuă după reclame

George Simion, liderul deputatilor AUR: „In semn de protest fata de tergiversarea introducerii la vot a motiunii de cenzura, grupul AUR nu va vota legile de astazi si vom permanentiza actiunea noastra de protest, daca continua incalcarea Constitutiei si a termenelor prevazute de Constitutie. Vom fi prezenti in afara salii de plen, dar nu votam”.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, avertisment pentru romani: Varful pandemiei de coronavirus va fi atins in Romania in aprilie

Motiunea de cenzura a fost citita pe 9 septembrie in plenul reunit al Parlamentului, sedinta care a fost marcata de un scandal fara precedent. Constitutia prevede ca dezbaterea si votul asupra motiunii trebuie sa aiba loc dupa 3 zile de la citire, insa nu precizeaza un termen limita. Aceasta a dus la tensiuni intre partidele care au initiat motiunea si o parte din PNL, precum si PSD, care nu a dorit sa sustina in sedintele conducerilor parlamentare cererile USR PLUS si AUR pentru stabilirea unui calendar de dezbatere si vot.

CCR analizeaza punctele de vedere transmise de Camera Deputatilor si Senat si de presedintii acestora, care au formulat opinii diferite fata de institutiile pe care le conduc, in presupusul conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, sesizat de premierul Florin Citu, privind depunerea motiunii de cenzura inaintata de USR PLUS si AUR.

Parlamentul si Guvernul au avut pana astazi termen sa trimita la CCR punctele de vedere. Judecatorii constitutionali vor stabili cand va avea loc sedinta de judecata.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.