Boala rara de care sufera Mircea Badea. A fost la toti doctorii.

Mircea Badea este cunoscut de intreaga tara pentru firea sa energica, dar putini stiu ca se confrunta cu o boala destul de serioasa. Prezentatorul de la Antena 3 a marturisit ca a fost la toti medicii, dar niciunul nu reusea sa-i puna un diagnostic.

Intr-o zi, un medic i-a spus ca are o boala destul de serioasa, boala celiaca, adica intoleranta autoimuna la gluten,  iar tratament medicamentos pentru vindecare nu exista.

„Domnul Mencinicopschi a scris o carte despre boala celiaca. E o boala nasoala. O boala destul de rara, dar nu atat de rara dupa cum ai putea crede dupa denumirea exotica. Se depisteaza rar. Constati ca se intampla lucruri cu tine, dar nu stii de ce. Eu am boala celiaca. Stati linistiti, nu se ia. Stiti cine mai are boala celiaca? Novak Djokovic, numarul 1 mondial in tenis”, a declarat Mircea Badea.

Carmen Bruma a vorbit si ea desprea boala partenerului ei de viata.

Publicitate

“Mircea si-a descoperit o intoleranta la gluten. A trebuit sa cautam alimente in care sa nu existe gluten. Cei care au o astfel de problema ar trebui sa recurga la alimente simple, naturale. Nu mananci crema de branza, mananci branza telemea, nu mananci un pui cu sos sau o salata cu sos, ci fara, ca sa fii sanatos si sa iti mentii greutatea”, a marturisit Carmen Bruma.

Citeste si articolul :   6 boli de care sufera femeile mai des decat barbatii

Care sunt simptomele bolii celiace

Boala celiaca se poate declansa atat la adulti, dar si la copii sau sugari, in dieta carora sunt introduse cereale. Copiii sau sugarii cu boala celiaca pot resimti urmatoarele simptome:

apatie;

anorexie;

tegumente palide;

scaderea tonusului muscular (hipotonie generalizata);

cresterea in volum a abdomenului (distensie abdominala);

anemie;

incetinirea procesului de crestere;

scaune voluminoase si decolorate.

In cazul adultilor, simptomele cele mai des intalnite sunt:

stare de oboseala;

slabiciune;

anorexie;

diaree moderata;

eliberare de grasimi in cantitati mari prin fecale (steatoree).

Unii adulti care au aceasta boala pot observa si scaderi in greutate sau pot avea manifestari ale deficientei de vitamina D si de calciu.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.