10 plante care iti imbunatatesc starea de spirit

Plantele de interior sunt capabile de minuni: absorb substante nocive , satura aerul cu oxigen, il hidrateaza, imbunatatesc energia casei si a oamenilor care locuiesc in ea si afecteaza psihicul si starea sanatatii umane.

In plus, fiecare planta are propria energie speciala si este capabila sa influenteze nu numai atmosfera inconjuratoare, ci si conditia umana. Unii ii pot impaca pe cei care s-au certat, altii isi pot imbunatati starea de spirit etc. Am ales 10 plante de interior care pot imbunatati atat microclimatul, cat si bunastarea umana.

Muscata

Una dintre cele mai comune flori de interior si una dintre cele mai influente. Curata aerul, eliminand substante nocive si umezeala excesiva, imbunatateste energia,  amelioreaza oboseala si depresia, calmeaza, normalizeaza somnul, imbunatateste starea de spirit, mirosul sau ajuta la raceli. Se crede, de asemenea, ca aceasta floare sporeste fericirea familiei.

Chlorophytum

Unul dintre cele mai bune purificatoare de aer. Mai mult, cu cat aerul este mai poluat, cu atat clorofitul creste mai repede. Este recomandat in special sa fie instalat in cladiri noi, deoarece nu numai ca va incarca cu o dispozitie buna si va umple de energie, ci si indeparteaza activ formaldehida, care este emisa de materiale sintetice, inclusiv linoleum si laminat. Se crede ca imbunatateste energia din casa, nu permite raspandirea certurilor.

Aloe

Este numita planta pentru toate ocaziile datorita numeroaselor sale proprietati medicinale – cresterea imunitatii, imbunatatirea digestiei, vindecarea ranilor, ajuta  la raceli, arsuri, inflamatii etc. In plus, imbunatateste energia din casa, creeaza o aura favorabila. Este recomandat sa il puneti in dormitor, deoarece aloe, spre deosebire de alte plante, elibereaza oxigen noaptea, nu ziua. Si ajuta la insomnie.

Lamaie

De asemenea, o planta pentru aproape toate ocaziile. Lamaia elibereaza substante volatile care ucid bacteriile si purifica aerul, ajuta la raceli si stres, calmeaza nervii, imbunatatesc starea de spirit, energizeaza si imbunatatesc performanta. Lamaia, ca si alte citrice, imbunatateste sanatatea generala si activitatea creierului. Se numeste simbolul veseliei. Inspirati parfumul de lamaie – elibereaza aproximativ 85 de substante nutritive. Ideal pentru oameni obositi si slabi.

Publicitate

Rozmarin

Creste imunitatea. Ajuta in special la oboseala, suprasolicitare, pierderea fortei. Aroma sa are un efect asupra functiei creierului, ceea ce imbunatateste concentrarea si memoria. Datorita proprietatilor sale de curatare si hidratare, ajuta la bronsita si raceli. Considerat in general unul dintre cele mai bune pentru probleme respiratorii. Relevant pentru nevroze. Si puteti oricand sa alegeti o crenguta pentru a pune intr-o salata sau carne.

Citeste si articolul :   Calcaie crapate: trucul natural pentru picioare moi si netede pentru o lunga perioada de timp

Menta

Parfumul sau este inaltator. Are un efect puternic asupra sistemului nervos, amelioreaza oboseala, reduce iritabilitatea, agresivitatea, energizeaza. Ajuta la dureri de cap si insomnie. Pentru a spori efectul aromatic, este suficient sa frecati usor frunzele.

Ficus

Curata aerul de bacterii, il oxigeneaza, improspateaza si hidrateaza.  Prin urmare, periodic trebuie sa stergeti frunzele acestei plante cu o carpa umeda. Ficusul curata, de asemenea, casa de energie negativa, inzestrand locuitorii cu determinare si activitate si reduce iritabilitatea.

Begonia

Aceasta floare stralucitoare nu numai ca hidrateaza si purifica aerul, distrugand microbii si absorbind toxinele, dar ajuta si la depresie si stres, amelioreaza iritatia, emotiile excesive, creste eficienta si imbunatateste imunitatea. Reduce radiatiile electromagnetice de la computere si alte aparate de uz casnic.  Begonia este ideala pentru copii, varstnici si pentru cei care interactioneaza activ cu ceilalti.

Dafin

Acesta nu este doar un condiment, asa cum ne gandeam, ci si un excelent agent relaxant, aroma sa calmeaza, ajuta la gasirea intelegerii reciproce. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai bune purificatoare de aer pentru indepartarea microorganismelor daunatoare. Daca sunteti o gazda foarte primitoare, atunci expertii feng shui va recomanda sa puneti un laur pe hol sau in sufragerie – aceasta va ajuta la transformarea energiei negative in pozitive.

Citeste si articolul :   Aceste plante va ajuta sa purificati aerul din interior. Elimina toxinele si mucegaiul

Dracaena

Se numeste copacul fericirii. Purifica aerul si imbunatateste energia. Armonizeaza si echilibreaza, creand un microclimat favorabil. Ajuta la dureri de cap, insomnie, scaderea imunitatii. Imbunatateste starea de spirit, vitalitatea, ajuta la scaderea depresiei, stinge certurile inutile in familie si restabileste linistea sufleteasca.

Publicitate

Autor