Inca o tara suspenda vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani

Olanda a decis sa suspende utilizarea vaccinului contra coronavirusului Oxford-AstraZeneca din cauza ingrijorarilor cu privire la posibilele efecte secundare.

Autoritatile olandeze au decis vineri suspendarea temporara a administrarii vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani, dupa decesul unei femei care fusese vaccinata cu acest ser, a anuntat Ministerul Sanatatii din aceasta tara, potrivit Reuters.

Aproximativ 10.000 de programari pentru vaccinare vor fi anulate ca urmare a acestei decizii, a relatat agentia olandeza de presa ANP.

Decizia a fost luata in urma noilor rapoarte ale agentiei de monitorizare a medicamentelor Lareb si a discutiilor cu autoritatile sanitare, se arata intr-o declaratie a ministerului sanatatii.

Publicitate

Publicitate

AstraZeneca a declarat ca lucreaza cu autoritatile olandeze pentru a raspunde oricaror intrebari.

„Autoritatile din Marea Britanie , Uniunea Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii au ajuns la concluzia ca beneficiile utilizarii vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depasesc in mod semnificativ riscurile la toate grupele de varsta a adultilor”, a transmis acesta.

Citeste si articolul :   Danemarca suspenda vaccinul dezvoltat de AstraZeneca

Agentia olandeza Lareb, care urmareste efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri ca a primit cinci rapoarte de tromboza extinsa cu numar scazut de trombocite dupa vaccinarile cu vaccinul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit.

„Sunt femei intre 25 si 65 de ani. Trei paciente au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a decedat iar alta avut, de asemenea, o hemoragie la nivelul creierului “, a transmis agentia.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.