Anunt de ultim moment despre vaccinul AstraZeneca

Compania farmaceutica AstraZeneca a anunta ca rata de eficienta a vaccinului impotriva Covid-19 a scazut de la 79 % la 76 %  dupa ce autoritatile americane i-au cerut o revizuire a datelor initiale, transmite EFE.

Vicepresedintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, a declarat ca “analiza principala este consistenta cu analiza provizorie publicata anterior si confirma ca vaccinul anti-COVID-19 este inalt eficient la adulti, inclusiv la ce de peste 65 de ani”.

Acesta a reiterat ca AstraZeneca intentioneaza sa ceara autoritatilor americane autorizatia in regim de urgenta pentru a distribui vaccinul in aceasta tara.

Luni, compania a anuntase ca vaccinul sau are o eficienta de 79 %. Miercuri, compania farmaceutica a transmis ca rezultatele dintr-o analiza initiala a datelor din studiu arata ca vaccinul este 76% eficient in cazul bolnavilor de Covid-19 care prezinta simptome.

Astfel, Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase din SUA (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a cerut companiei AstraZeneca sa lucreze impreuna cu grupul de experti “pentru a revizui datele de eficienta si a garanta ca aceste cifre de eficienta mai precise si actualizate sa fie publicate cat mai repede posibil”.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins la doar 44 de ani

Saptamana trecuta mai multe tari europene precum Germania, Franta, Italia sau Spania au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca dupa detectarea unor cazuri de coagulare a sangelui la pacientii care au primit acest vaccin.

AstraZeneca vine cu detalii suplimentare

In timp ce AstraZeneca sustine ca, per ansamblu, rata de prevenire a cazurilor simptomatice de Covid-19 este de 76%, compania a raportat ca in cazul persoanelor cu varste de peste 65 de ani este de 85%.

Autor