Anunt de ultim moment despre vaccinul AstraZeneca

Compania farmaceutica AstraZeneca a anunta ca rata de eficienta a vaccinului impotriva Covid-19 a scazut de la 79 % la 76 %  dupa ce autoritatile americane i-au cerut o revizuire a datelor initiale, transmite EFE.

Vicepresedintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, a declarat ca “analiza principala este consistenta cu analiza provizorie publicata anterior si confirma ca vaccinul anti-COVID-19 este inalt eficient la adulti, inclusiv la ce de peste 65 de ani”.

Acesta a reiterat ca AstraZeneca intentioneaza sa ceara autoritatilor americane autorizatia in regim de urgenta pentru a distribui vaccinul in aceasta tara.

Luni, compania a anuntase ca vaccinul sau are o eficienta de 79 %. Miercuri, compania farmaceutica a transmis ca rezultatele dintr-o analiza initiala a datelor din studiu arata ca vaccinul este 76% eficient in cazul bolnavilor de Covid-19 care prezinta simptome.

Astfel, Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase din SUA (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a cerut companiei AstraZeneca sa lucreze impreuna cu grupul de experti “pentru a revizui datele de eficienta si a garanta ca aceste cifre de eficienta mai precise si actualizate sa fie publicate cat mai repede posibil”.

Citeste si articolul :   Medic roman: “Doctorii, in prima linie de vaccinare! Oamenii nu aleg sa faca boala. Eu am ales sa fac medicina! “

Saptamana trecuta mai multe tari europene precum Germania, Franta, Italia sau Spania au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca dupa detectarea unor cazuri de coagulare a sangelui la pacientii care au primit acest vaccin.

AstraZeneca vine cu detalii suplimentare

In timp ce AstraZeneca sustine ca, per ansamblu, rata de prevenire a cazurilor simptomatice de Covid-19 este de 76%, compania a raportat ca in cazul persoanelor cu varste de peste 65 de ani este de 85%.