Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre inchiderea scolilor

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei a transmis ca scolile ar trebui inchise ultimele. Aceasta decizie trebuie luata daca situatia epidemiologica o impune.

“Sustin in continuare principiul conform caruia scolile trebuie inchise ultimele, doar daca situatia epidemiologica o impune. In scoli se respecta regulile de protectie impotriva imbolnavirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decat in multe alte locuri. Educatia nu te imbolnaveste, educatia te ajuta sa te protejezi invatand sa respecti regulile.

Masurile de prevenire a imbolnavirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea si prudenta necesare. Masura de inchidere a scolilor fara alte masuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu totii facem eforturi sa depasim cu bine aceasta perioada.

In aceste conditii, daca masura inchiderii scolilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi in educatie si tulburarile de socializare in randul elevilor se vor agrava.

Publicitate

Sunt convins ca cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, intr-o serie de scoli din SUA in care invata 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile si pentru elevii si profesorii din

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu scolile dupa vacanta de iarna? Ministrul Educatiei a spus clar

Romania. Acest studiu arata ca, in mod surprinzator, rata de infectare in randul elevilor care invata online este mai mare decat in randul elevilor care merg la scoala.

Publicitate

Examenele nationale sunt determinante pentru viitorul oricarui tanar. Posibilitatea de pregatire a elevilor in cele mai bune conditii permise de evolutia epidemiologica este esentiala.
In acest moment, numarul elevilor din clasele terminale (promotia curenta), care urmeaza sa sustina examenul de bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a si 20.698 de elevi de clasa a XIII-a).

In zonele carantinate functioneaza 78 de licee, ceea ce reprezinta 5% din totalul celor 1.577 de licee din tara. Faptul ca elevii care locuiesc in zone carantinate vor avea posibilitatea sustinerii acestor simulari daca invata in scoli din localitati necarantinate este foarte important. In calitate de ministru al Educatiei apreciez intelegerea Comandantului Actiunii/Centrului National de Conducere si

Coordonare a Interventiei cu privire la importanta educatiei si a pregatirii pentru examenele nationale.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Tensiuni mari la granitele Romaniei. Zeci de romani care au venit din Italia au refuzat sa intre in carantina. S-au urcat pe garduri si au facut scandal

Pentru cei aproape 8.000 de elevi inmatriculati in clasele a XII-a si a XIII-a, care invata in licee din localitati carantinate, organizarea simularilor va fi posibila dupa iesirea din carantina, dar nu mai tarziu de data de 15 mai.

Indemn in permanenta la prudenta si la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, avand in vedere agravarea situatiei epidemiologice!

Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizeaza simulari sa acorde o atentie sporita respectarii tuturor regulilor de distantare, aerisirii corespunzatoare a salilor de clasa, precum si purtarii mastilor de protectie.

Succes tuturor elevilor care vor participa la simularea examenului de bacalaureat”, a scris ministrul Cimpeanu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.