In ce judete mai sunt locuri disponibile pentru vaccinarea cu serul Pfizer. Anuntul autoritatilor

CNCAV a transmis ca 145.981 de persoane s-au programat pana duminica la ora 13:00 pentru vaccinarea impotriva Covid-19 cu serul produs de Pfizer.

Potrivit sursei citate mai sus, locuri disponibile pentru programare mai sunt in doar 17 judete.

Judete in care mai sunt locuri disponibile pentru programare: Botosani, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Neamt, Satu Mare, Suceava, Teleorman si Vrancea.

De asemenea, a fost anuntat ca o noua transa de vaccin Pfizer BioNTech soseste in tara.

Maine, 1 martie, soseste in Romania o noua transa de vaccin de la Pfizer BioNTech care consta in 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Publicitate

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite, dupa cum urmeaza:

Centrul National de Stocare Bucuresti: 60.840 doze;

Citeste si articolul :   Anuntul Pfizer. Cat dureaza imunizarea oferita de schema completa cu vaccinul anti-covid

Centrul Regional de Depozitare Brasov: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanta: 24.570 doze;

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Reamintim ca incepand cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu varste peste 65 de ani si persoanele cu dizabilitati.

Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin apartinatori sau prin directiile de asistenta sociala de la nivelul primariilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cat si prin call-center, la numarul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecarui judet in parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Citeste si articolul :   Premiera in lumea medicala. Anuntul facut de Sanofi

Conform calendarului de livrare, urmatoarea transa de vaccin ar urma sa fie adusa in Romania luni, 08 martie, iar la acest moment se asteapta confirmarea oficiala in acest sens din partea firmei producatoare.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei. Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 este un organism interministerial, fara personalitate juridica, in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului, se arata in comunicatul transmis de autoritati.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.