11 romani sunt in acest moment in sectiile de terapie intensiva. Crestere a imbolnavirilor in randul tinerilor

Potrivit bilantului oficial anuntat vineri de autoritati la ora 13:00, in Romania avem 308 persoane infectate cu coronavirus.

Cum numarul cazurilor creste de la o zi la alta, responsabilii iau in calcul sa fie testate si alte categorii de persoane, nu doar cele care au intrat in contact cu bolnavii.

Pe de alta parte, vin vesti negre din Italia. Ministerul Afacerilor Externe anunta ca trei romani au pierit din cauza noului virus in Peninsula.

Unsprezece romani sunt in acest moment in sectiile de terapie intensiva. Doi in stare grava pentru ca au organismul slabit si de alte boli.

Publicitate

Un barbat bolnav a inchis sectia primiri-urgente a Spitalului Filisanilor

Cazul barbatului de 67 de ani, cu afectiuni oncologice, internat in Spitalul de Boli Infectioase din Craiova starneste cea mare ingrijorare. A ajuns initial la Spitalul din Filiasi – Dolj unde a intrat in contact cu 23 de cadre medicale.

Functionari publici cu functie de conducere din cadrul Spitalului Filisanilor si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu prin neluarea masurilor legale privind prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare raspandirea de catre un pacient a infectiei COVID-19. Prin gestionarea in mod defectuos a situatiei create, un numar de 23 de cadre medicale din cadrul unitatii spitalicesti au fost izolate la domiciliu, sectia primiri-urgente a Spitalului Filisanilor fiind inchisa.

Articolul continuă după reclame

Procurorii au anuntat ca le-au deschis dosar penal celor din conducerea unitatii medicale pentru ca nu au luat masuri ca pacientul sa nu raspandeasca virusul, iar din acest motiv Unitatea de Primiri Urgente a fost inchisa. 10 dintre testele care le-au fost facute celor care au intrat in contact cu el au iesit negative, iar pentru celelalte inca se asteapta rezultatele.

Citeste si articolul :   Remdesivir, un medicament excelent pentru tratarea coronavirusului. Pacientii in stare grava se recupereaza rapid. Dezvaluiri CNN

De la raportarea anterioara, numarul lor a crescut cu 31. A aparut si primul pacient de peste 80 de ani, categorie neatinsa pana acum de virus. COVID-19 a fost confirmat la o femeie de 89 de ani din Bucuresti – mama unui pacient, de asemenea, infectat.

In acelasi timp, a scazut cu un procent numarul cazurilor confirmate cu coronavirus la categoriile de varsta 40 – 49 de ani si 50 – 59 de ani. Pe de alta parte, in randul tinerilor intre 20 si 29 de ani, cifrele anuntate de Grupul de Comunicare Strategica indica o crestere a imbolnavirilor.

Dincolo de cifrele seci ale statisticilor, din spitalele unde sunt tratati romanii confirmati cu COVID-19 vin si vesti bune. In afara de cei doi pacienti, in stare grava – la terapie intensiva, ceilalti care sunt acum internati sunt in stare buna – anunta medicii. In plus, avem deja 31 de oameni care s-au vindecat. Cei mai multi in Spitalul din Timisoara, dar si 8 in clinicile din Bucuresti si unul la Iasi, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.