Cocktail cu vitamine pentru intarirea imunitatii

Rezistenta la virusuri  si sustinerea apararii corpului sunt intotdeauna relevante  in orice moment al anului. Dar acum, cand lumea este cuprinsa de frica de coronavirus, subiectul intaririi sistemului imunitar este deosebit de relevant. Si un astfel de tratament ar trebui sa fie atat extern, cat si intern.

In primul rand, medicii recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun cat mai des posibil, folosind antiseptice, pentru a minimiza timpul petrecut intr-o camera cu un numar mare de persoane.

Un shake de vitamine pe care il puteti face acasa in cateva minute va va ajuta sa va protejati corpul din interior spre exterior.

Tot ce aveti nevoie sunt 5 ingrediente usor de gasit in supermarket – ghimbir, lamaie, portocala, turmeric si piper negru. De ce este necesar sa alegem aceste ingrediente?

Publicitate

Ghimbirul are proprietati antioxidante si antiinflamatorii  puternice, ceea ce il face esential pentru consumul zilnic in lupta impotriva virusilor.

Condimentul de curcuma va oferi bauturii dvs. nu numai o nuanta placuta de aur, ci si o multime de proprietati utile. Intareste sistemul imunitar, reduce inflamatia si elimina toxinele din organism.

Portocala si lamaia indeparteaza substantele daunatoare din organism si sunt bogate in vitamina C, care este importanta pentru intarirea sistemului imunitar.

Piperul  negru serveste ca un fel de catalizator si imbunatateste foarte mult efectul altor componente.

Reteta de cocktail

Ingrediente:

– 1 portocala mare;

– 2 lamai mici;

– O jumatate de pahar de radacina de ghimbir tocat;

– 2 lingurite de curcuma;

– Un pic de piper negru proaspat macinat;

– 1 lingurita de ulei de masline;

Pregatire:

Spalati bine portocala si lamaia, taiati-le bucati mari fara a scoate coaja (amintiti-va: coaja  contine pana la 70% din substante nutritive  ).

Adaugati ghimbir, curcuma si piperul .

Asezati ingredientele intr-un storcator sau blender, nu uitati doar sa strecurati lichidul la final!

Autor