Ridichea neagra, alimentul care trateaza raceala: Beneficii extraordinare si contraindicatii

Beneficiile si contraindicatiile ridichilor  negre sunt o problema importanta pentru iubitorii de legume simple din gradina. Puteti intalni ridichea in orice magazin, este disponibila pentru toata lumea, trebuie doar sa intelegeti proprietatile si caracteristicile sale .

Compozitia chimica si continutul caloric al ridichilor negre

Pentru a evalua beneficiile pentru sanatate si daunele ridichi negre, trebuie sa va familiarizati cu compozitia acestei legume. Contine:

-fibre si amidon;

-mono – si dizaharide;

Publicitate

-acizi organici;

-beta caroten;

-vitaminele K, C si PP;

-Uleiuri esentiale;

-vitamina E;

-glucozide;

-Vitamine B;

-fier, potasiu si fosfor;

-magneziu, sodiu si calciu.

Continutul de calorii al legumelor este foarte mic – doar 36 de calorii la 100 g de pulpa.

De ce este ridichea neagra utila corpului?

Leguma are proprietati extrem de benefice pentru organism:

-ajuta la infrangerea rapida a racelii si ameliorarea  tusei;

-serveste ca un bun coleretic si diuretic, poate dizolva pietre mici in vezica biliara, rinichi , amelioreaza umflarea;

-regleaza functia intestinului;

-scade colesterolul, elimina toxinele, intareste vasele de sange si faciliteaza functia ficatului;

Citeste si articolul :   Menta este un remediu aromat

-ajuta la boli cronice articulare;

-are un efect benefic asupra functiei glandei tiroide si uniformizeaza fundalul hormonal.

Beneficiile ridichi negre pentru inima sunt foarte apreciate – intareste vasele de sange si previne aparitia patologiilor cardiace.

Ridichea neagra pentru dinti

Sucul diluat este un remediu excelent pentru cariile si tratamentul dentar. Datorita continutului din aceasta leguma a unei cantitati mari de diverse fitoncide, aceasta leguma poate fi utilizata pentru igienizarea cavitatii bucale, clatirea dintilor. Sucul diluat curata perfect gura, indepartand diverse bacterii din dinti si, de asemenea, curata smaltul.

Daca smaltul de pe dinti este slab, sensibil la apa calda si rece, putem recomanda mestecarea pulpei proaspete, care va intari smaltul si va imbunatati starea dintilor.

Articolul continuă după reclame

Ridichea neagra: retete pentru tratarea tusei

Proprietatile antiinflamatorii ale ridichii  permit legumei sa combata bine tusea. Mai mult, ridichea neagra este eficienta atat impotriva tusei acute, cat si impotriva bolilor cronice. Va oferim o reteta destul de eficienta si simpla pentru tratamentul tusei.

Citeste si articolul :   Smochinele sunt remediul perfect pentru tuse

Spala bine ridichea, apoi usuc-o. Daca nu sta dreapta cand o asezi pe masa, poti sa tai partea inferioara astfel incat sa stea dreapta sau pune-o intr-un pahar. Taie partea superioara, ca un capac, si pune-o deoparte, o sa ai nevoie de ea mai tarziu. Scobeste cu un cutit interiorul ridichii.

Pune doua linguri de miere, astfel incat sa se umple mai mult de jumatate din ridiche . Daca doresti cu zahar, pune patru linguri de zahar. Inchide ridichea cu partea superioara decupata mai devreme (capacul) si lasa sa stea asa peste noapte. Dimineata, in interiorul ridichii vei gasi un sirop dulce si gustos.

Intareste sistemul imunitar.

Recomandat atat pentru a trata tusea seaca, cat si pe cea productiva, siropul de ridiche neagra este indicat si copiilor, mai ales cand se instaleaza raceala deoarece intareste sistemul imunitar.

Ridichea neagra este buna pentru slabit?

Intr-o dieta, o leguma poate avea un mare beneficiu. Continutul sau caloric este foarte scazut, deci nu provoaca nici un rau aspectului nostru . In acelasi timp, legumele inabusesc apetitul si imbunatatesc peristaltismul intestinal si, prin urmare, ajuta la scaderea excesului de greutate.

Citeste si articolul :   8 beneficii incredibile ale merelor verzi care te vor surprinde

Cu toate acestea, este imposibil sa se consume cantitati mari de legume, deoarece proprietatile sale pot dauna stomacului.

Contraindicatii

Trebuie sa ne amintim ca exista anumite contraindicatii pentru consumul acestui produs. De exemplu, daca aveti o intoleranta individuala la aceasta leguma, ar trebui sa o excludeti complet din dieta. De asemenea, acest produs nu este recomandat pentru  acele persoane care sufera de aciditate ridicata a stomacului, gastrita si alte boli similare.

Expertii nu recomanda consumul acestei legume daca aveti  enterocolita. Femeile insarcinate ar trebui sa fie extrem de atente atunci cand  includ ridichea in dieta lor.

De asemenea, trebuie sa respectati masura atunci cand mancati aceasta leguma. Consumul excesiv de ridiche neagra duce la aparitia de amaraciune in gura si disconfort evident.

Publicitate

Autor