Alexandru Rafila, reprezentant al Romaniei la OMS, spune ca, daca intr-adevar sunt intre 1.500 si 3.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, inseamna ca Romania a trecut de perioada critica si s-ar putea ridica unele dintre restrictii.
Avertismentul lui Rafila legat de lista persoanelor care nu ar trebui vaccinate anticovid.
Medicul considera ca oamenii foarte in varsta, care au si anumite afectiuni, nu ar trebui vaccinati. De asemenea, nu ar trebui vaccinate persoanele cu boli in faze terminale, asta pentru ca vaccinul nu le aduce niciun beneficiu.
„Eu pot sa va spun o concluzie personala in acest moment, atata timp cat nu avem o concluzie clara a autoritatilor norvegiene nu are rost sa ne pronuntam.
Dar probabil ca este legata de beneficiul si riscurile vaccinarii. O persoana foarte in varsta, care are o stare de sanatate fragila datorita unor afectiuni care fac sa aiba o durata previzibila a vietii scurta, nu ar trebui probabil vaccinati.
Pentru ca orice vaccin da o reactie minimala la o persoana cu o stare de sanatate aparent corespunzatoare. La o persoana care este extrem de fragila,(…) probabil ca vaccinul nu este indicat, pentru ca speranta de viata este foarte limitata si administrarea vaccinului nu ii aduce nici beneficiu si exista si un risc. La o astfel de persoana trebuie sa existe o rezerva in administrarea acestui vaccin.”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.
„Nu un om de 85 de ani care are o stare de sanatate buna. Pentru ca exista multi si ii cunoastem si noi, ei sunt beneficiarii vaccinarii.
Dar daca el are o boala, eventual intr-un stadiu terminal, cu o speranta de viata foarte redusa, atunci probabil ca pe aceste persoane nu are rost sa le vaccinezi pentru ca nu au niciun fel de beneficiu.” a mentionat Alexandru Rafila.
Publicitate