Dezastru in Romania. Furtuni puternice matura tot

Vremea rea a facut ravagii in aproape toate zonele tarii. Grindina si furtunile au lasat dezastru. Se pare ca orasul Zalau a fost cel mai afectat. Aici furtuna a avut forta unui uragan. Pur si simplu a smuls copacii din radacini.

”In ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit in 13 localitati din 9 judete pentru inlaturarea efectelor produse de ploile abundente si vantul puternic.

In cursul zilei de ieri si pe timpul noptii, la nivel national au fost emise 59 atentionari si avertizari hidrometeorologice imediate care au vizat intensificari puternice ale vantului, averse torentiale, grindina, frecvente descarcari electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanti si viituri rapide pe raurile mici.

Judetul Brasov, Teliu || In aceasta dimineata

In urma manifestarii fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost inregistrate efecte de vreme rea in 13 localitati din judetele Brasov, Buzau, Galati, Harghita, Maramures, Mures, Salaj, Suceava si Vaslui.

Galati

Pentru inlaturarea efectelor, pompierii au actionat in sprijinul populatiei si administratiei publice locale pentru evacuarea apei din 60 de gospodarii si 3 strazi. Totodata, din cauza vantului puternic, 55 de copaci au cazut pe carosabil, autoturisme sau cabluri electrice si a fost nevoie de interventia salvatorilor pentru degajarea acestora.

Citeste si articolul :   OFICIAL! Se interzic zborurile din Marea Britanie.

Cel mai grav afectat a fost judetul Brasov, unde s-au inregistrat inundatii in 2 localitati (Zizin si Tarlungeni). Astfel, pompierii au actionat pentru evacuarea apei din 6 locuinte si 40 de curti.

Un alt judet unde vantul puternic si aversele torentiale au produs situatii deosebite este Salaj. Atat in municipiul Zalau, cat si intr-o localitate apropiata acestuia, Criseni, colegii nostri au intervenit pentru extragerea apei din 6 curti si 1 gradinita, precum si pentru degajarea a 4 copaci si 2 acoperisuri care au cazut pe carosabil sau pe autoturisme. Totodata, pentru gestionarea eficienta a evenimentelor, la nivelul ISU Salaj a fost activata grupa operativa.

Vantul a facut pagube importante si in judetul Galati, acolo unde salvatorii au fost solicitati pentru degajarea a 50 de copaci cazuti pe carosabil sau fire de electricitate. In urma situatiilor inregistrate, 18 autoturisme parcate au fost afectate.

Judetul Bacau

Pe durata manifestarii fenomenelor hidrometeorologice periculoase, circulatia rutiera a fost afectata temporar pe un drum judetean (DJ243 – VS), din cauza aluviunilor si a apei acumulate pe carosabil.

Citeste si articolul :   Ploile si vijeliile au facut prapad in Romania. Au maturat tot. Imagini desprinse din film

Judetul, Salaj, Zalau

Important de precizat este faptul ca in niciuna dintre situatiile gestionate nu s-au inregistrat victime si nicio persoana nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor.

Pentru dispunerea masurilor de autoprotectie de catre cetateni, in contextul emiterii avertizarilor meteorologice/hidrologice, au fost emise 28 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

La acest moment, nu sunt in desfasurare interventii pentru inlaturarea efectelor inundatiilor”, scrie in comunicatul trimis presei.

Autor