Dacia lanseaza Bigster, un SUV de 4,6 metri lungime. Strategia Groupe Renault pe urmatorii ani

Noul SUV lansat de Dacia, sub numele Bigster, este solutia pentru un vehicul de segment C, accesibil la pret. Modelul are 4,6 metri lungime si poate fi echipat cu motorizari alternative si hibride.

Dacia a prezentat, joi, conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spatios. Sub numele Bigster, SUV-ul prefigureaza solutia propusa de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la pretul unui model din segmentul inferior.

„Conceptul Dacia Bigster exprima viitoarea evolutie a marcii. Este un vehicul care ofera ceea ce este esential, evocand spiritul de aventura si aducand in plus o tusa „cool”. Bigster este dovada faptului ca un vehicul accesibil poate fi si atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, spune Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase in cazul conceptului Dacia Bigster, ci si interiorul este spatios.

Publicitate

Elemente definitorii ale noului model sunt semnatura luminoasa in forma de Y, care e mai ampla, accentuand aspectul robust specific modelelor SUV, un aspect pus si mai mult in valoare de culoarea verde inchis a caroseriei.

Articolul continuă după reclame

Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizari alternative si hibride, asigurand astfel adaptarea permanenta atat la nevoile clientilor, cat si la evolutia reglementarilor in domeniul auto.

Citeste si articolul :   Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani, in fiecare regiune.

Cu ocazia prezentarii de catre Groupe Renault a planului sau strategic Renaulution, marca Dacia si-a dezvaluit strategia pentru urmatorii cinci ani.

Astfel, prin crearea noului business unit Dacia-Lada, Dacia isi va spori eficienta si competitivitatea si isi va extinde atat prezenta pe pietele externe, cat si gama de modele, prin abordarea segmentului C.

Conceptul Bigster prefigureaza deschiderea gamei Dacia catre noi orizonturi.

„Dacia va continua sa propuna clientilor modele fiabile, la cel mai bun pret. Odata cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potentialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienti si vom creste calitatea, competitivitatea si atractivitatea produselor noastre. Avem asadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma”, spun cei din companie.

Dacia a vandut incepand din 2004 peste 7 milioane de vehicule in 44 de tari, multe din modelele sale fiind bestseller in segmentul lor. Astfel, in Europa, Sandero este in ultimii ani cel mai vandut model catre clientii particulari in timp ce Duster este cel mai vandut SUV catre aceeasi categorie de clienti.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.