Acestea sunt cele mai mortale animale de pe Pamant

Rechini: 6 decese pe an

Atacurile cu rechini sunt destul de rare. In 2014, au existat doar trei decese la nivel global legate de atacuri de rechini, iar in 2015, au existat sase, ceea ce reprezinta aproximativ media.

Lupi: 10 decese pe an

Atacurile lupului nu sunt frecvente in multe parti ale lumii in care traiesc lupii. O analiza a atacurilor lupilor a constatat ca foarte putine s-au intamplat in 50 de ani inainte de 2002 in Europa si America de Nord, desi au fost raportate cateva sute de-a lungul a doua decenii in unele regiuni din India, in medie pana la aproape 10 pe an.

Publicitate

Elefanti: 500 de decese pe an

Elefantii sunt, de asemenea, responsabili pentru un numar de decese pe an – un articol din 2005 din spunea ca 500 de persoane pe an sunt ucise in atacuri de elefanti.

Mult mai multi elefanti au fost ucisi de oameni.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cand ai un nivel scazut de fier?

Musca Tete: 10.000 decese pe an

Musca tete transmite o boala numita boala a somnului, o infectie parazitara care la inceput poate duce la dureri de cap, febra, dureri articulare si mancarime, dar mai tarziu poate duce la unele probleme neurologice grave. Numarul deceselor a scazut.

Cu aproximativ 10.000 de cazuri noi raportate acum in fiecare an, numarul estimat de decese anuale este probabil si el in scadere.

Melci de apa dulce: peste 20.000 de decese pe an

Melcul de apa dulce poarta viermi paraziti care infecteaza persoanele cu o boala numita schistosomiaza care poate provoca dureri abdominale intense si sange in scaun sau urina, in functie de zona afectata. Milioane de oameni contracta infectia, se estimeaza ca intre 20.000 si 200.000 de decese pot fi atribuite schistosomiazei.

Caini: 35.000 de decese pe an

Cainii – in special cainii infectati cu virusul rabiei – sunt unul dintre cele mai letale animale de, desi virusul poate fi prevenit folosind vaccinuri.

Citeste si articolul :   Fostul Oltchim incepe productia de biocid pentru dezinfectarea suprafetelor

Aproximativ 35.000 de decese pot fi atribuite rabiei, iar din aceste cazuri, 99% sunt cauzate de caini.

Tantari: 750.000 de decese pe an

Tantarii – insectele plictisitoare care sug sange si transmit virusi de la persoana la persoana – sunt responsabile pentru cele mai multe decese legate de animale.

Malaria in sine este responsabila pentru mai mult de jumatate din decesele provocate de tantari, predominant in Africa subsahariana, desi este in declin: Incidenta malariei a scazut cu 37% intre 2000 si 2015, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Febra dengue, o alta boala transmisa de tantari, a devenit principala cauza de spitalizare si deces in randul copiilor din unele tari asiatice si latino-americane.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.