Doctorita care fost printre primii cercetatori care au reusit sa produca un vaccin impotriva Ebola, in 2014, s-a lasat injectata cu un vaccin pentru coronavirus netestat

Un cunoscut medic din China s-a lasat injectata cu un vaccin impotriva coroanvirusului netestat pana acum, pentru a-si dovedi loialitatea fata de partidul comunist chinez, relateaza Express.co.uk.

Oamenii de stiinta din China incearca cu disperare sa gaseasca un antidot pentru Covid-19, iar odata ce reusesc sa produca un vaccin, acesta trebuie sa treaca o serie de teste, intai pe animale si apoi pe oameni.

De regula, acest proces dureaza luni in sir, insa doctorita Chen Wei a sarit cativa pasi si a testat noul vaccin chiar pe ea si pe sase dintre colegii sai.

Cunoscutul epidemiolog chinez Chen Wei a fost trimisade guvernul de la Beijing, la mijlocul lunii ianuarie, la Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, pentru a opri raspandirea bolii.

Publicitate

medicul care testeaza vaccinul

Articolul continuă după reclame

Partidul Comunist chinez a vrut sa arate prin aceasta miscare ca autoritatile se misca pe cat de repede posibil pentru a crea un vaccin care sa opreasca coronavirusul.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Italia inca din noiembrie 2019. Virusul a fost gasit in analizele unui copil

Mai multe imagini din timpul evenimentului au fost postate pe contul de pe platforma de socializare chineza Weibo al armatei. Intre timp, insa, postarile au fost sterse.

„Facem tot ce putem pentru a produce vaccinul.Trebuie sa luptam pentru a aduce vaccinul in spitale si sa oferim suport tehnic pentru a castiga aceasta batalie”, a declarat Chen pentru televiziunea de stat din China.

Chen Wei a devenit cunoscuta pentru ca a fost printre primii cercetatori care au reusit sa produca un vaccin impotriva Ebola, in 2014 si a avut un rol important in combaterea epidemiei SARS, la inceputul anilor 2000, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.