Carantina in lume: ce tari introduc restrictii si unde s-au relaxat deja masurile

Unele tari introduc restrictii inainte de sarbatorile de Craciun, altele incep sa relaxeze masurile, potrivit noutati.info.

Ce restrictii se aplica

In Rusia, a fost introdus un blocaj de doua saptamani intr-o singura regiune. Deci, in Buriatia, din 16 noiembrie, a fost introdusa o carantina stricta timp de doua saptamani. In acest sens, toate companiile comerciale si de alimentatie publica au fost inchise. Totusi, nu se vorbeste despre introducerea unei carantine generale in toata Rusia, spune Presedintele rus Vladimir Putin, deoarece ar afecta negativ economia tarii. Potrivit liderului rus, decizia privind carantina in Rusia va fi luata „cu sens”. In acelasi timp, situatia pandemiei de coronavirus in Rusia este dificila. Numarul deceselor creste in fiecare zi.

Nici in Belarusul nu se vorbeste despre o carantina totala. Masca este obligatorie si s-a interzis intrarea in tara pentru persoanele care vin din zona galbena.

Publicitate

In Polonia , ca si in multe alte tari europene, masurile au inceput sa se relaxeze putin inainte de sarbatorile de Craciun. In special, au fost deschise centre comerciale si magazine. Astfel, guvernul polonez vrea sa stimuleze comertul cu amanuntul pentru pregatirea Craciunului din 25 decembrie. Cursurile la distanta in toate scolile vor fi prelungite pana la vacanta de Craciun. De asemenea, restaurantele, barurile, salile de fitness si institutiile culturale nu vor functiona in Polonia pana la Craciun.

Citeste si articolul :   Alba Iulia, dupa depasirea ratei de infectare 6: Carantina de noapte incepand de vineri

Ungaria, pentru a incetini raspandirea COVID-19, a introdus o serie de restrictii de carantina timp de trei luni in noiembrie . Incepand din 10 noiembrie, toate liceele, universitatile si restaurantele au fost inchise, precum si interzicerea circulatiei pe timp de noapte. Potrivit premierului ungar Viktor Orban, este necesara o noua blocare, deoarece „daca numarul cazurilor de coronavirus continua sa creasca in ritmul actual, atunci spitalele maghiare nu vor putea face fata unei astfel de sarcini”.

Care este situatia in Europa?

Citeste continuarea pe Noutati.info

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.