Primele simptome ale cancerului de colon

Cancerul la colon este o tumora maligna ce poate sa apara pe o leziune precursoare al unui cancer malign (polipi de exemplu). Acest tip de cancer este intalnit atat la barbati cat si la femei. Majoritatea acestor cancere pornesc de la adenomuri sau polipi. Aproximativ 80% dintre cazuri sunt sporadice, doar 20% fiind mostenite, scrie noutati.info.

Cancerul de colon afecteaza de obicei persoanele mai in varsta, desi se poate intampla la orice varsta.

Polipii pot fi mici si pot produce putine simptome, daca este cazul. Din acest motiv, medicii recomanda teste periodice de screening pentru a ajuta la prevenirea cancerului de colon prin identificarea si indepartarea polipilor inainte de a se transforma in cancer.

Daca se dezvolta cancerul de colon, multe tratamente sunt disponibile pentru a ajuta la controlul acestuia, inclusiv interventii chirurgicale, radioterapie si tratamente medicamentoase, cum ar fi chimioterapia, terapia tintita si imunoterapia.

Cancerul de colon este uneori numit cancer colorectal, care este un termen care combina cancerul de colon si cancerul de rect, care incepe in rect.

Citeste si articolul :   4 motive pentru a manca mai mult ghimbir

Simptome
Semnele si simptomele cancerului de colon includ:

O schimbare persistenta a obiceiurilor intestinale, inclusiv diaree sau constipatie sau o modificare a consistentei scaunului

Citeste mai multe pe Noutati.info

Autor