8 semne care arata ca ai lipsa de magneziu. Nu le ignora

Un adult are nevoie de 300-420 mg de magneziu pe zi pentru a mentine sanatatea psihologica si fizica. Dar astazi oamenii de stiinta observa un deficit de magneziu la 3 din 4 adulti de pe planeta!

Deficitul de magneziu se intalneste frecvent la persoanele care mananca multe proteine, alimente procesate si alimente fabricate. Aceste alimente nu contin toti nutrientii de care are nevoie corpul si sunt, de asemenea, pline de aditivi chimici care pot fi daunatori sanatatii.

Magneziul este esential pentru:

– reglarea nivelului de colesterol din organism;

Publicitate

– crearea si repararea lanturilor de ADN si ARN;

– productia de glutation si alti antioxidanti, proteine si enzime;

– descompunerea grasimilor.

Iata semnele periculoase ale deficitului de magneziu:

1. Dureri de cap severe.

O lipsa cronica de nutrienti provoaca dureri de cap severe. In functie de focalizarea localizarii durerii, este posibil sa intelegem ce vitamine ii lipsesc organismului – A, B, C sau D.

Un semn caracteristic al deficitului de micronutrienti este localizarea migrenei intr-o singura parte a capului.

Cand nivelurile de magneziu sunt scazute, vasele de sange din creier se extind si se contracta rapid, ceea ce poate provoca disconfort. Reaprovizionarea deficientei sale normalizeaza activitatea vaselor de sange si amelioreaza durerile de cap.

Citeste si articolul :   15 semne ca aveti deficienta nutritionala

2. Amplificarea durerilor osoase.

Magneziul este foarte important pentru functionarea normala a intregului sistem musculo-scheletic.

Unul dintre principalele semne ale deficitului de magneziu este osteoporoza. Si persoanele cu osteoporoza sunt mai predispuse sa se raneasca si sa aiba muschi mai slabi decat altii.

Acest lucru se datoreaza faptului ca magneziul este unul dintre principalele blocuri ale muschilor, alaturi de proteine. Intr-o astfel de situatie, merita sa luati suplimente de calciu si magneziu.

3. Crampe musculare si spasme.

Crampele musculare si spasmele pot fi foarte dureroase. Daca se repeta des, atunci acesta este unul dintre principalele semne ale lipsei de magneziu.

A scapa de ele va ajuta nu numai la completarea acestui element, ci si la un complex de vitamine B, E si D.

Consultati-va medicul pentru a verifica nivelul acestor urme de minerale din corpul dumneavoastra. Si pentru o eliberare rapida a tensiunii musculare, masati zona dureroasa printr-o miscare circulara.

4. Hipertensiune si boli de inima.

Intr-un studiu publicat in Jurnalul American de Hipertensiune, a fost efectuat un experiment care a analizat relatia dintre tensiunea arteriala si aportul de magneziu.

Citeste si articolul :   Obiceiuri care ne distrug rinichii

Rezultatele au aratat ca persoanele cu cea mai buna tensiune arteriala au cele mai ridicate niveluri de magneziu. In schimb, persoanele cu niveluri scazute de magneziu au avut tensiune arteriala crescuta.

Expertii sustin ca consumul de alimente bogate in magneziu (aproximativ 100 mg pe zi) reduce riscul de accident vascular cerebral cu 8%.

5. Cresterea zaharului din sange.

Deficitul de magneziu duce adesea la niveluri ridicate de zahar din sange si chiar la diabet. Drept urmare, o persoana se simte constant obosita, oricat ar dormi.

Magneziul este, de asemenea, responsabil pentru absorbtia normala a glucozei si pentru normalizarea zaharului din sange. Deficitul de magneziu duce la glicemie anormala si rezistenta la insulina.

6. Insomnie.

Deficitul de magneziu cauzeaza adesea insomnie. Aceasta substanta este responsabila de capacitatea creierului de a se relaxa si de a adormi. Daca nu exista suficient magneziu, atunci functia de relaxare a corpului esueaza.

Crampele picioarelor mentionate anterior interfereaza, de asemenea, cu somnul normal. In medicina, acest lucru se numeste sindromul picioarelor nelinistite. La adormire si in timpul somnului, membrele inferioare se zvacnesc, din cauza carora calitatea somnului sufera in mod vizibil.

Citeste si articolul :   Ai nevoie urgenta de magneziu daca esti constant stresat sau anxios

7. Anxietate si depresie.

Lipsa magneziului afecteaza si sistemul nervos central. Simptomele pot fi foarte severe.

Anxietatea, atacurile de panica, nervozitatea si comportamentul agitat indica un deficit de magneziu.

Lipsa de magneziu din organism afecteaza si sistemul nervos periferic. Acest lucru poate duce uneori la amorteala in brate si picioare.

8. Dureri musculare severe.

In afara de crampe, durerile musculare (fibromialgia) pot fi, de asemenea, un semn al deficitului de magneziu.

Incercati sa luati magneziu timp de cateva zile si vedeti daca durerea dispare. Daca da, atunci fibromialgia a fost cauzata de deficienta de magneziu.

In plus fata de simptomele mentionate anterior, deficienta de magneziu provoaca adesea constipatie si probleme intestinale.

Publicitate

Autor