Sapte alimente sanatoase pentru slabit

Multi oameni cred ca o dieta sanatoasa care ajuta la pierderea in greutate este un set de alimente negustoase care provoaca orice, in afara de pofta de mancare. Dar de fapt nu este asa . Mancarea sanatoasa, cu care te poti pune in forma, poate fi si foarte gustoasa. Iata cateva alimente de slabit pe care chiar vrei sa le consumi.

Carne de vita

Desi consumul excesiv de carne rosie poate duce la dezvoltarea multor boli, nu este nevoie sa o refuzi complet, chiar si la dieta.

Somon

Somonul are mai multe calorii decat multe alte tipuri de peste, dar asta nu inseamna ca ar trebui exclus din dieta pentru a slabi. Somonul, mai ales atunci cand este asociat cu legume, este grozav pentru o cina usoara, dar delicioasa. Acest peste rosu este bogat in proteine, vitamine si acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru sanatatea imunitara si a creierului.

Ton

Un alt produs grozav pentru o silueta perfecta, bogat in proteine si grasimi sanatoase. La fel ca somonul, tonul se asorteaza bine cu legumele si este o optiune buna pentru o cina cu continut scazut de calorii, dar hranitoare. Acest peste marin poate fi consumat chiar si crud, dar inainte de asta este important sa va asigurati ca este proaspat.

Publicitate

Leguminoase

Fasolea, nautul, lintea si alte leguminoase pot fi folosite pentru a face o varietate de mancaruri delicioase, cu continut scazut de calorii, bogate in proteine vegetale de calitate. Chiar si o mica portie de leguminoase te satura rapid si pentru o lunga perioada de timp, ceea ce va permite sa reduceti continutul caloric total al dietei fara sa va infometati.

Ciuperci

Adaugarea de ciuperci in dieta ta este o modalitate excelenta de a o face mai gustoasa si mai variata, fara a fi bogata in calorii. Ciupercile sunt bogate in proteine, fibre, fier, vitamine B, potasiu si alte vitamine si minerale importante pentru organism.

Iaurt grecesc

Daca va plac produsele lactate, atunci puteti include iaurtul grecesc in dieta dumneavoastra. Este o sursa buna de proteine, vitamine B si calciu. Daca adaugati nuci si fructe de padure in iaurt, acesta va deveni un mic dejun consistent, dar in acelasi timp foarte gustos.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este un lucru destul de bogat in calorii, dar, in ciuda acestui fapt, poate  ar trebui chiar sa fie consumata la dieta.

Autor