Campania „Nu arunca masti si manusi pe jos” contribuie la eliminarea responsabila a mastilor si manusilor de protectie. In magazine sunt montate pubele speciale de colectare a acestor deseuri periculoase. Mastile si manusile utilizate sunt incinerate in locuri special amenajate.
Campania „Nu arunca masti si manusi pe jos” demarata de un ONG, infiintata in urma cu aproximativ trei saptamani, isi propune eliminarea in siguranta a mastilor si manusilor de protectie, care au ajuns in timpul epidemiei sa polueze strazile, marile si oceanele lumii.
Lucratorii din salubritate si orice cetatean pot sa se infecteze din cauza acestor deseuri aruncate la intamplare.
Un retailer s-a alaturat deja campaniei si a introdus cosuri de gunoi speciale pentru masti si manusi, care la finalul zilei sunt colectate si incinerate. Exista patru locuri unde pot fi distruse aceste deseuri, iar trei sunt in jurul Bucurestiului.
Publicitate
Intrebati unde isi arunca echipamentele de protectie, oamenii au raspuns:
„Prin masina. Nu cred ca e bine, dar incerc sa le arunc la un cos de gunoi cat mai apropiat”, spune o femeie.
„In cosul de gunoi, la mine acasa. (…) Daca stam cu ele tot timpul nu vad de ce le-am arunca aici”, a raspuns o alta persoana.
„Aceste produse strict sunt considerate ca fiind deseuri medicale si necesita alte norme de colectare si distrugere. In dreptul cosurilor de gunoi se gasesc aceste recipiente unde se strang, se colecteaza. Costurile pana in acest moment sunt undeva la… infime. Demersul principal e sa introducem in legislatie obligativitatea colectarii acestor deseuri si distrugerea lor”, consider co-fondatorul campaniei, Razvan Busulescu.
Publicitate
Comentariile sunt închise.