Povestea tulburatoare din spatele fotografiei care a impresionat o tara intreaga. Ce a urmat dupa ce Ciprian a salvat bebelusul

Viiturile si vijeliile au facut prpad in Romania, in ultimele zile. Pompierii au fost nevoiti sa intervina in ajutorul oamenilor napastuiti. Printre acestia se numara si Ciprian – pompier in Bistrita-Nasaud – care a salvat un bebelus din locatitatea Rodna.

Imaginea in care acesta tinea strans la piept copilasul au impresionat o tara intreaga. Chiar ministrul de interne, Marcel Vela, a postat fotografia pe pagina sa de Facebook.

“Ciprian iesise dintr-o tura extenuanta de 24 de ore, in care, alaturi de colegii sai, au intervenit sa ii salveze pe cei napastuiti de inundatii.

Dupa doar cateva ore, a fost trezit din somn de catre comandantul unitatii.

-Ciprian, trebuie sa mergem urgent in localitatea Rodna. S-a produs o viitura puternica, iar mai multe familii sunt blocate in case. Apa creste foarte repede si daca nu intervenim repede se poate produce o nenorocire. Am alertat toata unitatea…

In mai putin de 30 de minute, zeci de pompieri salvatori erau adunati in zona afectata, iar comandantul i-a impartit in mai multe echipe. Viitura crestea in intensitate, iar multi oameni erau prinsi in case.

Citeste si articolul :   Va fi o lectie pentru toti. Povestea Aryei, catelusa care a strabatut peste 250 de kilometri in cautarea stapanului

– Avem o casa in care sunt blocate 6 persoane. Doi sunt copii extrem de mici. Aveti mare grija, trebuie sa-i scoatem pe toti teferi de acolo.

Ciprian, cu o experienta de peste 14 ani in salvare de persoane si cu cateva mii de interventii la activ, stia exact ce are de facut.

Ajunsi la fata locului in doar cateva minute, si-au dat seama ca interventia trebuia sa fie foarte rapida, dar si cu foarte mare atentie. Casa de vis-a-vis era pe punctul de prabusire, iar apa crestea.

Ciprian s-a legat cu cordelina, a traversat curtea si a patruns in casa. Acolo se aflau un barbat, 3 femei si cei doi copii. Un pui de om de doar cateva luni si sora sa de doi ani. Primul lucru pe care l-a facut a fost sa-i calmeze.

– Stati linistiti ca totul va fi in regula. Veti iesi impreuna cu mine, dar nu vreau sa va panicati. Trebuie sa fim foarte atenti. Curentul este foarte puternic si orice clipa de neatentie ne poate pune in primejdie. Pe copii ii voi purta eu in brate, e mai sigur asa. Am doi copii acasa si stiu ce inseamna grija parinteasca!

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA! Diana Sosoaca isi face propriul partid?

Interventia a fost una extrem de dificila, dar din fericire Ciprian, alaturi de colegii sai salvatori, au reusit sa ii duca pe toti in siguranta.

In total, in localitatea Rodna, pompierii salvatori din cadrul ISU Bistrita-Nasaud au salvat in doar cateva ore cateva zeci de persoane si animale.

A fost o misiune pe deplin reusita.

La miezul noptii, Ciprian a fugit spre casa, la familia sa, dar a fost informat ca e posibil ca in zona unde locuieste sa se produca alta viitura. Din fericire, nu s-a produs ceva similar ca in Rodna.

Astazi se afla din nou la datorie. Desi era liber, s-a alaturat colegilor pentru a interveni in alte localitati afectate de aceasta nenorocire.

Acestia sunt eroii zilelor noastre. Sunt cei care salveaza vieti si intervin acolo unde nu mai este nici o speranta.

Cu siguranta, putem spune ca cei care salveaza o viata, salveaza o lume intreaga.”

Ce spune Ciprian:

”Eram in timpul liber si am fost sunat de comandant, ca e o viitura in localitatea mea. M-am echipat repede si am mers sa ajut unde e nevoie. Am ajutat la scoaterea acelor copii … in acel moment m-am gandit sa tin cat mai bine bebelusul la piept.”

Citeste si articolul :   Povestea sfasietoare a lui Florin Condurateanu: "I-am tinut limba sa nu si-o inghita"

Nu am stiut, m-a sunat o vecina sa imi spuna ca m-a felicitat ministrul. Ii multumesc pe aceasta cale, dar totul a fost posibil cu ajutorul colegilor.”

Marius Rus, purtator de cuvant ISU Bistrita Nasaud: ”Ciprian a participat la peste 1000 de interventii. Era liber in acea zi si a raspuns prompt si stia ce are de facut. Ne bucuram ca face parte dintre noi.”

Autor