Motiunea simpla care a fost initiata de Sociali Democrati impotriva ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, a fost adoptata miercuri in plenul Camerei Deputatilor cu majoritate de voturi: 164 voturi ‘pentru’, 85 ‘contra’ si 48 de abtineri.
Motiunea intitulata “Sanatatea romanilor nu este firma de pompe funebre” a fost dezbatuta marti de deputati, fiind prezentata in plen de deputatul PSD Georgeta Holban.
Deputatii PSD au solicitat demisia ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, motivand ca ”se ocupa de tunuri, vanzari de masca fara bon, numiri controversate in Consiliile de Administratie de la Unifarm sau Antibiotice Iasi”.
”Sanatatea romanilor este sau ar trebui sa fie pe primul loc in lista de prioritati a oricarui guvern, a oricarui administrator pus sa gestioneze un sistem de care depinde viata si bunastarea noastra, a tuturor. Din pacate, actualul Guvern a insemnat o lista interminabila de esecuri, minciuni si inactivitate in domenii cheie. ”Sanatatea nu este prioritate” – ne spune ministrul PNL de la Finante.
Publicitate
Tot din pacate, desi nu ne asteptam sa fie altfel, s-a confirmat ca un domeniu atat de tehnic precum sanatatea si atat de important reprezinta unul din marile esecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave si de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetatenilor Romaniei. Dupa ce fostul ministru al Sanatatii a vrut sa ”privatizeze” sanatatea, actualul ministru PNL al Sanatatii se ocupa de ”tunuri”, ”vanzari de masca fara bon”, numiri controversate ale unor oameni in Consiliile de Administratie de la Unifarm sau Antibiotice Iasi, care sa se ocupe doar de alte ”tunuri”, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau masti la suprapret”, scrie im textul motiunii simple.
Replica ministrului Sanatatii
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca ”nu ar fi drept” fata de populatie si de corpul medical sa plece din functie in acest moment si a marturisit ca si-ar fi dorit ca cineva sa ii ceara demisia in perioada martie – aprilie, cand ”se cauta cineva pentru carnea de tun sa mearga prin focare”.
”La punctul trei se vorbeste de demisie de onoare. Ma bucura sa gasiti la mine onoare. Cat despre demisie, as fi vrut sa mi-o ceara cineva in martie – aprilie, cand se cauta cineva pentru carnea de tun sa mearga prin focare si in aceasta tara. Am o onoare, voi avea in continuare. Nu ar fi drept fata de populatia acestei tari si fata de corpul medical sa plec in aceste momente”, a declarat Tataru..
Ministrul a spus ca acuzele din motiunea simpla sunt ”dureroase”, in contextul in care de 30 de ani este in ”slujba pacientului”.
”Personal, acest acuze sunt dureroase, in contextul in care de la varsta de 14 ani, incepand cu Liceul sanitar, mai mult de 30 de ani, mi-am desfasurat-o in slujba pacientului. Am fost acuzat de numiri. Numirile s-au facut conform legii. Nu poti sa stii acea persoana in folclorul local ce are in spatele lui. Nu mi-am pus rude in Consiliul de administratie la Unifarm sau Antibiotice si stiti foarte bine acest lucru si am explicat in toate cazurile cand a fost nevoie”, a mentionat ministrul.
Tataru a mentionat ca nu a interzis si nu va interzice nicio testare care se face dupa un protocol, dupa o procedura, intr-un cadru organizat, securizat medical.
Conform ministrului, politicul ”a intrat prea repede in joc”, iar ”medicalul inca nu si-a revenit”.
”Un sistem sanitar de 30 de ani dezgolit in aceasta perioada nu are nevoie inca o data sa fie tavalit”, a mentionat Tataru.
Deputatul PSD Florin Buicu a declarat ca in guvernarea Orban – PNL Sanatatea nu reprezinta o prioritate, iar liderul deputatilor social-democrati Alfred Simonis a spus ca ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este ”nasul programului national de cumetrie pe bani publici” si i-a cerut acestuia sa il demita pe directorul Unifarm.
Liberala Antoneta Ionita a transmis reprezentantilor PSD ca au transformat pandemia de COVID-19 in motiv de campanie electorala, iar liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a declarat ca Nelu Tataru este un erou national si ca PSD este principalul vinovat de cresterea numarului de imbolnaviri cu noul coronavirus.
Reprezentantii UDMR si PMP au anuntat deja ca nu voteaza motiunea impotriva ministrului Sanatatii.
Publicitate
Comentariile sunt închise.