Raed Arafat, a declarat ca bisericile se vor deschide dupa data de 15 mai. Motivul principal este acela lacasurile sfinte sunt frecventate in mod special de oameni in varsata, care fac parte din categoria cea mai vulnerabila in fata noului virus.
„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Stiu ca pentru oamenii credinciosi e foarte important, dar nu se vor deschide in primul val. Sa vedem din al doilea val si cu ce masuri. Dar reprezinta una dintre zonele in care merg batrani, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui sa se ia unele masuri”, a spus Raed Arafat.
Presedintele Romania a anuntat ca se vor deschide muzeele, dupa data de 15 mai.
“Acum, din 15 mai, vom avea, de exemplu, la dispozitie iarasi saloanele de ingrijire personala, deci se vor redeschide saloanele de coafura, frizerie, si asa mai departe. De asemenea, din 15 mai, se vor redeschide cabinetele stomatologice. Tot din 15 mai se vor redeschide muzeele.”
Publicitate
In acest context, preotul Alin Cristian a postat pe Facebook un mesaj sarcastic la adresa guvernantilor:
“Anunt – Eveniment
De pe 15 mai inauguram Muzeul bisericesc “Sf. Vineri”
Dintre exponate avem icoane de sec XX, obiecte de cult suflate cu aur si argint, doua cruci emailate, mobilier de sec 21, sculptat in lemn de stejar, cu gravuri frumos executate de mesterii populari..
De asemenea, cateva carti de cult, ornamentate cu miniaturi si multe alte carti vechi si prafuite…
Dar cele mai pretioase artefacte sunt:
Biblia strabunicului lui Alexandru cel Bun;
Avem o reproducere a sabiei lui Stefan cel Mare, batuta cu pietre Swarovski…
Avem manuscrisele de la Marea Moarta; le-am gasit chiar eu cand am fost intr-un pelerinaj in Tara Sfanta…
In altar avem Sf Graal chiar pe Sfanta Masa (Nu stiu nici astia de la National Geographic, Discovery Science, History, ca e la noi ascuns de sute de ani, din vremea navalirilor barbare).
Avem la intrare dezinfectanti, manusi, masti pe care le purtau doamne, domni si domnite de la Curtea “Kaizerului” Ludovic Urban si scuturi de protectie si viziere de la Palatul regelui sas Kurcan Werner Gangavul, purtate de cavalerii Teutoni…
Muzeul mai contine cateva frumoase costume sacerdotale, din catifea, cu embleme crestine de sec. 1, 2,3;
Avem de, asemenea, un vesmant al Sf. Parascheva, pastrat intr-o racla ferecata…
In alta racla avem o pana de la un inger din cer care pazeste muzeul nostru, ca semn al protectiei si prezentei sale…
Dar cea mai pretioasa piesa din tezaurul muzeului nostru este Sf. si Dumnezeiasca Liturghie, veche de 2000 de ani, pastrata in Muzeul nostru dupa toata randuiala…
La deschidere si-au anuntat prezenta Imparatul Hristos fondatorul Muzeului bisericesc care a daruit Bisericii Sale, Sf. Acoperamant al rugaciunilor Nascatoarei de Dumnezeu si Corala ingerilor.
Parintii muzeografi vor da citire Pomelnicului de ctitori, dar si ale tuturor vizitatorilor credinciosi…
Prin urmare, va asteptam sa ne vizitati, intrarea este libera, de la 15.mai si fiind starea de alerta de la aceasta data, alertati-va rudele, prietenii, cunoscutii ca e mare pacat sa nu veniti, sa stati in casa, tocmai Duminica, cand este deschis Muzeul nostru bisericesc…
PS:
Biletele de intrare sunt garantate de Art. 29 din Constitutia Romaniei*
*Art. 29 – Libertatea constiintei
(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea constiintei este garantata; ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii.
(4) In relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa.
(5) Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armata, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate.
(6) Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine.” a scris preotul pe pagina sa de Facebook
https://www.facebook.com/alincristian.preotu.1/posts/681470679314206
Sursa foto: Alin-Cristian Preotu
Publicitate
Comentariile sunt închise.