Coronavirusul dispare in 70 de zile, indiferent de modul in care il abordam, afirma profesorul Isaac Ben-Israel

Pe masura ce statele din intreaga lume incearca sa gaseasca noi  modalitati de a opri raspandirea noului coronavirus, unii cercetatori au venit cu teorii despre incheierea pandemiei, care a ucis mai mult de 197.000 de oameni.

Isaac Ben Israel, seful programului de securitate al Universitatii Tel Aviv si presedinte al Comitetului National de Cercetare si Dezvoltare, a declarat intr-un studiu ca virusul a atins punctul culminant la 40 de zile de la debut si apoi a intrat in declin.

Conform cercetarilor sale, conform The Telegraph., planul zilnic de infectii a reprezentat 30% din totalul infectiilor, dar a scazut la 10% dupa sase saptamani si a ajuns in final la pragul de 5% dupa inca o saptamana.

grafic

Publicitate

“Analiza noastra arata ca acesta este un model constant in tari”, scrie prof. Ben-Israel intr-un articol pe care l-a publicat in aceasta saptamana

Dupa 70 de zile virusul ar disparea, indiferent de masurile de distantare sociala impuse de autoritati.

Citeste si articolul :   Inca un medic rapus de COVID. Dumnezeu sa o odihneasca

“In mod surprinzator, acest model este comun tarilor care au impus restrictii severe , inclusiv paralizia economiei, precum si tarilor care au implementat o politica mult mai relaxata si au continuat modul de viata obisnuit.”

Se stie ca anumite boli sunt autolimitate. De exemplu, in unele zone, holera dispare odata cu cresterea unui anumit tip de virus in mediu, care il distruge.

De asemenea, gripa este de sezon, dispare cand vremea devine mai calda. Coronavirusurile care provoaca raceala comuna par sa fi de asemenea sezoniere, atingand varful toamna si iarna.

Oamenii de stiinta nu sunt siguri care sunt exact cauzele fenomenului. S-ar putea ca virusul sa prefere doar temperaturile mai reci sau s-ar putea ca temperaturile reci sa provoace modificari importante ale sistemului respirator uman.

Pe baza noilor date, echipa de la Universitatea Tel Aviv a cerut guvernului israelian sa inceapa o ridicare treptata a restrictiilor sale, pastrand distantarea sociala. “Avand in vedere ca dovezile dezvaluie ca boala scade chiar si fara blocarea completa, este recomandabil sa inversam politica actuala si sa inlaturam blocarea”, au spus cercetatorii.

Citeste si articolul :   Au fost anuntati cei 30 de invitati care participa la inmormantarea printului Philip

Cu toate acestea, oamenii de stiinta britanici au spus ca este gresit sa se creada ca masurile de distantare si blocare sociala nu vor schimba cursul virusului.

grafic 2

Profesorul Babak Javid, consultant in boli infectioase la Spitalul Universitar din Cambridge, a declarat: „Pentru a sugera ca masurile de atenuare sunt irelevante pentru traiectoria de raspandire a virusului nu se ia in considerare conceptul fundamental al dinamicii de transmitere a unei infectii de la persoanelor infectate,  imune la restul populatiei..

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.