Profesorul Alexandru Rafila detine un document in care este dezvaluit noul medicament miracol pe care americanii il numesc Remdesivir. Potrivit microbiologului roman, medicamentul a facut un adevarat miracol intr-un spital din Chicago.
Alexandru Rafila, despre medicamentul minune Remdesivir
Doctorul Rafila a spus ca 111 pacienti din totalul de 113 intubati la Terapie Intensiva s-au vindecat in mod miraculos. Drept urmare acest medicament are sanse foarte mari sa fie leacul pentru noul virus, in combinatie cu un eventual vaccin.
„Azi noapte compania a dat publicitatii un studiu clinic, in care sunt inrolati 4000 de pacienti din diverse tari din lume. Majoritatea sunt cu forme grave, 2400 au forme grave, 1600 au forme medii. Rezultatele pe care le-a difuzat compania producatoare vin din primul lot din Chicago, din cei 113 pacienti cu forme grave, majoritatea intubati s-au vindecat 111 dintre ei.
Publicitate
Dupa 2-3 doze de tratament, au putut sa paraseasca sectiile de Terapie Intensiva intr-o stare de sanatate buna. E vorba de o molecula eficace, la finalul studiului, sper sa participam si noi. Exista un studiu coordonat de OMS, suntem intr-o faza avansata sa aplicam cu succes, sa putem avea acces la acest medicament inovativ. Sper de asemenea ca la final de aceasta perioada, care nu e foarte indepartata, acest medicament sa obtina aprobarea FDA, dar si din UE.
Erau toti pacienti in stare grava din Chicago, de unde si cele doua decese. Dupa doua doze administrate din acest medicament pacientii nu au mai avut nevoie de ventilator, mi se pare un fapt remarcabil, discutam despre primul medicament care are efect direct impotriva virusului. Impiedica multiplicarea virala, inhiba o enzima, se numeste ARN polimeraza, prin inhibitia acestei enzime virusul nu mai e capabil sa se multiplice, iar organismele de aparare il elimina.
Discutam despre medicament nou, probabil ca va fi rezervat acelor pacienti cu forme grave. Din ce am vazut, 80% dintre forme sunt usoare, trebuie sa rezervi pentru categoriile la care exista complicatii grave.
In primul rand e vorba de siguranta si de eficacitate. O problema va fi legata de o productie limitata cel putin la inceput, nu stiu cum vor face autoritatile americane”, a spus doctorul Rafila la Antena 3.
Universitatea din Chicago a recrutat 125 de persoane, dintre care 113 au boli grave si au fost folositi in studii clinice. Toti pacientii au primit zilnic perfuzii cu medicamentul Remdesivir. Daca totul merge conform planului, coronavirusul poate fi eradicat intr-un an.
Publicitate
Comentariile sunt închise.