Laptaria cu Caimac continua angajarile in pandemia de Covid-19 si cere viitorilor salariati sa se izoleze, fiind platiti pentru zilele respective

In ultimele saptamani, pandemia de Coronavirus si masurile impuse de autoritati au crescut costurile transporturilor internationale, iar diferentele de curs incep sa fie resimtite de antreprenorii romani. In conditiile in care prognoza o crestere a cifrei de afaceri la final de an, Laptaria cu Caimac anticipeaza ca va amana investitiile de anul acesta, dar continua sa angajeze personal, pe care il plateste pentru zilele de izolare, a declarat, pentru wall-street.ro, Adrian Cocan, manager Laptaria cu Caimac.

Efectele pandemiei

Pandemia de Coronavirus si restrictiile impuse de autoritati au afectat activitatea din fabrica Laptaria cu Caimac, aceasta inregistrand un numar crescut de comenzi, dar si probleme cu aprovizionarea cu ambalaje.

„Efectele sunt multiple si este greu de estimat acum directia in care vor merge lucrurile. Am avut cresteri mari ale cererii saptamanale alternativ cu saptamani de scaderi. Lanturile logistice au fost sub o presiune extrema si momentan am reusit sa ne descurcam. Beneficiem de materia prima proprie, insa am suferit intarzieri mari la aprovizionarea cu ambalaje, uneori peste 10 zile.

Ne straduim acum sa facem stocuri suficiente de ambalaje. Costurile transportului international au crescut foarte mult, in medie cu 50%. Diferentele de curs valutar, mici deocamdata, incep sa se simta. Noi avem o situatie unica in piata lactatelor, nu producem pe stoc, totul este produs la comanda. Asta ne pune insa intr-o situatie dificila cand vine vorba de variatii mari ale comenzilor pentru ca trebuie sa schimbam foarte multe lucruri in functionarea fabricii. De fiecare data cand s-au anuntat masuri mai restrictive au urmat cumparaturi exagerate”, a declarat, pentru wall-street.ro, Adrian Cocan, manager Laptaria cu Caimac.

Luna martie a adus o crestere medie de aproximativ 15% a produselor Laptarie cu Caimac, insa au fost variatii foarte mari. Unele saptamani au raportat cresteri de 65%, iar alte saptamani au inregistrat scaderi de 30%.

Masuri impotriva infectiei cu Covid-19

Inca de la finalul lunii februarie, compania a luat mai multe masuri pentru evitarea raspandirii virusului in fabrica. O parte dintre angajati lucreaza de acasa incepand cu ultima saptamana din luna februarie. In plus, turele din productie au fost separate astfel incat sa nu se mai intalneasca angajatii. Activitatea de depozit s-a mutat in alta locatie, una inchiriata, fabrica a fost izolata, magazinul fabricii a fost inchis. In plus, compania a introdus proceduri stricte pentru dezinfectarea regulata pe parcursul zilei.

Citeste si articolul :   Gest emotionant pentru asistenta din Galati umilita de vecini. Militarii au asteptat-o cu flori acasa

Laptaria cu Caimac angajeaza in continuare, interviurile se realizeaza online, iar personalul selectat este rugat sa se izoleze in casa cateva zile, pentru care este platit.

Citeste mai multe pe wall-street.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.