Tristete pentru elevii din clasele terminale

Elevii din clasele terminale incheie anul fara flori si fara ultima lectie de dirigentie, asa cum se intampla in mod obisnuit. „Era ultima lectie de dirigentie, ultimul clopotel. Sunt multe lucruri la care renuntam. Macar sa ramanem sanatosi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dorela Fainis, diriginte.

Anul acesta, clopotelul nu va suna pentru cei din clasele a VIII-a si a XII-a. Elevii nu vor trece pe holul scolii, pentru ultima oara, cu dirigintele de brat, pe sub podul de flori construit de ceilalti profesori si de colegii lor mai mici. Ziua absolvirii nu mai exista.

Ultima lectie de dirigentie care se numeste „ultimul clopotel” nu se mai tine.

„Aceasta era o lectie de dirigentie festiva cu participarea tuturor profesorilor, a parintilor si tuturor elevilor din clasa. Iar de banchet nici nu se pune problema, pentru ca sigur nu va avea loc. Este o situatia delicata, fara precedent”, a spus Dorela Fainis, diriginte.

Publicitate

„Sunt multe lucruri la care renuntam. Macar sa stim sigur ca am facut niste eforturi uriase, dar am ramas sanatosi. Asta e ideea”, continua ea.

Citeste si articolul :   Monica Pop, revoltata: "COVID-19 nu e singura boala de pe pamant. E razboi!”

Cat despre examenul de Evaluare Nationala, Dorela Fainis spune ca nu este de acord cu sustinerea lui.

Dorela este profesoara de matematica de peste 30 de ani si diriginta la clasa a VIII-a.

Articolul continuă după reclame

„Se vorbeste despre acea pregatire fata in fata cu profesorul care va inceape dupa 2 iunie (…) inteleg ca ar fi optionala pentru copii. Familia va opta daca copilul va veni la scoala pentru pregatire. Eu am discutat deja cu o parte dintre parintii elevilor mei, deci cei de la clasa la care eu sunt diriginta. Parintii au spus ca nu ar fi de acord sa-si expuna copiii si sa ii aduca la scoala in acele zile de pregatire. As vedea si eu o eliminare a acestui examen. Ma gandesc la sanatatea copiilor, a profesorilor si la familiile acestora”, afirma dirigintele.

Profesoara de matematica a vorbit si despre invatarea online.

,,Eu accept aceste lectii online doar pentru ca este situatia asta de criza. Acest tip de invatare mie nu mi se potriveste. Adica eu vreau sa fiu la clasa cu elevii, sa ii vad cum scriu, sa ii aud cum vorbesc, si automat cum gandesc. Cand predau eu la geometrie, cum sa le explic ca doua unghiuri sunt congruente daca nu le desenez?!! De multe ori, cand facem cursurile online, copilul nu raspunde. Invoca diferite motive, de cele mai multe ori spune ca nu a auzit, dar el nu are chef, de fapt. Nici notarea nu este corecta. Nu se compara acest invatamant cu cel de la clasa. Dar nu avem incotro”, a mai spus dascalul.

Citeste si articolul :   Anamaria Prodan tuna si fulgera: "Reghecampf sa-si asume viata aleasa"

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.