Delta Dunarii

Delta Dunarii a intrat in Patrimoniului Mondial Natural UNESCO in 1991 si este unul dintre cele mai unice locuri din Romania, Delta Dunarii este plina de o varietate uimitoare de flora si fauna, unice in Europa si poate in lume.

Se mandreste cu nu mai putin de 23 de ecosisteme naturale si 3450 de specii de animale, inclusiv 300 de tipuri de pasari, dintre care unele provin aici din tari indepartate, cum ar fi Asia si Africa.

In Romania, Delta Dunarii se întinde pe 4152 km² de mlastini, lacuri, insulite si banci de nisip, inclusiv cea mai mare intindere de stuf din lume, oferind vizitatorilor peisaje de o frumusete naturala uimitoare si oportunitati extraordinare pentru observarea pasarilor si observarea faunei salbatice.

Optiunile de cazare din zona variaza de la pensiuni pana la hoteluri de 5 stele, iar bucataria locala se bazeaza in principal pe produse din peste. Orasele Sulina si Sfantu Gheorghe ofera niste plaje frumoase si pitoresti, in timp ce Rezervatia Naturala Padurea Letea, cu superbii sai cai salbatici , care se plimba liberi printre stejari vechi de 700 de ani, o sa va uimeasca.

Dunarea isi are originea in Padurea Neagra din Germania si se termina in Marea Neagra. In afara de Germania, trece prin Austria, Ungaria, Slovacia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

Apele Dunarii, care se varsa in Marea Neagra, formeaza cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Delta Dunarii gazduieste peste 300 de specii de pasari, precum si 45 de specii de pesti de apa dulce in numeroasele sale lacuri si mlastini.

Daca iubesti natura, frumusetea si salbaticia ei, nu trebuie sa eziti sa vizitezi Delta Dunarii. Inca nu este un loc foarte populat, deci nu este plin de hoarde de turisti , o adevarata raritate. Si mai ales este foarte apropiat, asa ca pentru noi  nu este un efort atat de mare sa ajungem acolo. Infrastructura este suficient de dezvoltata pentru a va permite sa treceti confortabil, dar cu o senzație rara ca sunteti complet izolati de civilizatie.

Delta Dunarii este un loc minunat si este datoria ta sa vizitezi acest loc plin de viata si frumusete, macar o data in viata ta.

Citeste si articolul :   Restrictii noi pentru romani. Avem prea multe cazuri

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.