Coronavirus Romania, 16 aprilie 2020. Bilantul oficial

Bilantul deceselor a ajuns la 392, in timp ce 7.707 oameni sunt infectati cu noul virus, potrivit ultimului bilant anuntat de autoritati.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.217 au fost declarate vindecate si externate.

Cronologia evenimentelor, joi, 16 aprilie:

491 de cazuri noi de infectare cu coronavirus in Romania

Publicitate

Pana astazi, 16 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 387 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman si Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 491 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 243 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 79.629 de teste.

Sanctiuni

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite, pana in prezent, 417 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 6.171 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 13.062.175 de lei, precizeaza stirileprotv.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.