Parlamentul a incuviintat prelungirea starii de urgenta. Guvernului i-au fost impuse conditii

Parlamentarii au incuviintat, joi, in sedinta online, cu majoritate de voturi, solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de prelungire a starii de urgenta pe teritoriul Romaniei cu inca 30 de zile, dar au fost impuse Guvernului o serie de conditii.

Drepturile si libertatile iti vor fi ingradite pentru inca 30 de zile. Parlamentarii au aprobat decretul privind prelungirea starii de urgenta, insa nu au renuntat la conditiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui sa prezinte un raport saptamanal cu activitatile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la incetarea starii de urgenta Curtea de Conturi va verifica modul in care au fost facute achizitiile publice.

Publicitate

Din totalul celor 439 de parlamentari care si-au exprimat votul, 404 au votat decretul, in timp ce 29 au votat impotriva, iar cinci s-au abtinut. Alde si Pro Romania au fost singurele partide care nu au sustinut aprobarea prelungirii starii de urgenta.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.