Un nou focar in Romania. Doua localitati sunt in carantina

Doua localitati din judetul Galati, Toflea si Brahasesti, cu aproximativ 9.000 de oameni, au intrat in carantina. In urma unei anchete epidemiologice s-a stabilit ca un numar de 42 de persoane din respectivele localitati s-au infectat si noul virus. 284 de persoane au intrat in contact cu persoanele infectate. O persoana a decedat, scrie Mediafax.

„In urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galati, in satele Toflea si Brahasesti, comuna Brahasesti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensamant – 2011) s-au constatat urmatoarele: 42 de persoane confirmate, o persoana decedata si 284 persoane autoizolate, contacti ai persoanelor confirmate”, a fost anuntul facut de Prefectura Galati.

Decizia a fost anuntata oficial la sfarsitul sedintei de duminica a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Masura se va aplica timp de 14 zile.

„Avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice de pe teritoriul Judetului Galati in contextul asigurarii masurilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Institutia Prefectului Judetul Galati informeaza ca in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, intrunit astazi, 24.03.2020 au fost dispuse noi masuri de prevenire si gestionare a situatiilor de risc: Incepand cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioada de 14 zile se instituie masura de carantina in satele Toflea si Brahasesti, comuna Brahasesti, judetul Galati”, scrie in comunicatul facut de Prefectura Galati.

Din momentul instaurarii starii de carantina, nu se mai iese si nu se mai inta in localitatile respective. Exceptie fac doar cazurile stabilite de lege. In prezent s-a trecut la dezinfectia localitatilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.