Un nou focar in Romania. Doua localitati sunt in carantina

Doua localitati din judetul Galati, Toflea si Brahasesti, cu aproximativ 9.000 de oameni, au intrat in carantina. In urma unei anchete epidemiologice s-a stabilit ca un numar de 42 de persoane din respectivele localitati s-au infectat si noul virus. 284 de persoane au intrat in contact cu persoanele infectate. O persoana a decedat, scrie Mediafax.

„In urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galati, in satele Toflea si Brahasesti, comuna Brahasesti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensamant – 2011) s-au constatat urmatoarele: 42 de persoane confirmate, o persoana decedata si 284 persoane autoizolate, contacti ai persoanelor confirmate”, a fost anuntul facut de Prefectura Galati.

Decizia a fost anuntata oficial la sfarsitul sedintei de duminica a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Masura se va aplica timp de 14 zile.

„Avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice de pe teritoriul Judetului Galati in contextul asigurarii masurilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Institutia Prefectului Judetul Galati informeaza ca in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, intrunit astazi, 24.03.2020 au fost dispuse noi masuri de prevenire si gestionare a situatiilor de risc: Incepand cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioada de 14 zile se instituie masura de carantina in satele Toflea si Brahasesti, comuna Brahasesti, judetul Galati”, scrie in comunicatul facut de Prefectura Galati.

Citeste si articolul :   Eleva de clasa a XI-a din Prahova luata cu ambulanta de la scoala pentru ca era beata la 9 dimineata

Din momentul instaurarii starii de carantina, nu se mai iese si nu se mai inta in localitatile respective. Exceptie fac doar cazurile stabilite de lege. In prezent s-a trecut la dezinfectia localitatilor.

Autor