Iohannis, despre votul din Parlament: O majoritate fara nicio legitimitate a votat populist

Presedintele Klaus Iohannis a spus, joi, referitor la faptul ca parlamentarii au votat prelungirea starii de urgenta, cu impunerea unor conditii Guvernului, ca „ o majoritate fara nicio legitimitate voteaza populist masuri care nu au nicio sustinere”, facand aluzie la PSD, UDMR, ALDE si Pro Romania.

„Traim o perioada dificila care va marca la scara istorica nu doar Romania, dar si celelalte state. Aceasta etapa critica ne-a pus in fata oglinzii decenii de guvernare a Romaniei. Astazi vedem clar efectele dezastruoase a modului toxic de a gandi care ne-a tinut in loc zeci de ani. Schimbarea va fi imposbila in cazul acelor politicieni care se gandesc doar la beneficiile lor electorale. Fac propuneri gresite si impovareaza o tara. Nu putem periclita viitorul Romaniei doar pentru ca o majoritate fara nicio legitimitate voteaza populist masuri care nu au nicio sustinere”, a spua, joi, Klaus Iohannis, intr-o declaratie de presa.

Seful statului a adaugat a facut un apel insistent inca de la inceputul crizei catre toti politicienii sa abandoneze discursul demagogic.

„E inacceptabil si revoltator sa ii vedem dand lectii astazi pe cei care au lasat spitalele fara resurse. Nu poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul intrebarii necesitatea starii de urgenta. (…) Orice gest si atitudine contrara recomandarii specialistilor reprezinta o inconstienta care poate reprecusiuni tragice. Criza actuala e gestionata de specialisti care tin cont de masuri”, a spus Iohannis.

Publicitate

Prin discursul sau, presedintele a criticat PSD, UDMR, ALDE si Pro Romania, dupa ce parlamentarii au incuviintat, joi, in sedinta online, cu majoritate de voturi, solicitarea lui Klaus Iohannis de prelungire a starii de urgenta pe teritoriul Romaniei cu inca 30 de zile, dar au fost impuse Guvernului o serie de conditii.

Drepturile si libertatile iti vor fi ingradite pentru inca 30 de zile. Parlamentarii au aprobat decretul privind prelungirea starii de urgenta, insa nu au renuntat la conditiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui sa prezinte un raport saptamanal cu activitatile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la incetarea starii de urgenta Curtea de Conturi va verifica modul in care au fost facute achizitiile publice.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, vineri, 23 octombrie 2020. Ce se intampla astazi cu principalele valute

Din totalul celor 439 de parlamentari care si-au exprimat votul, 404 au votat decretul, in timp ce 29 au votat impotriva, iar cinci s-au abtinut. Alde si Pro Romania au fost singurele partide care nu au sustinut aprobarea prelungirii starii de urgenta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.