Rusia sustine ca a lansat verificari in cazul lui Aleksei Navalnii,dar nu a depistat elemente penale

Autoritatile ruse au anuntat, joi, ca au efectuat verificari in cazul presupusei otraviri a disidentului Aleksei Navalnii, dar nu au fost identificate elemente care sa conduca la o investigatie penala.

“Politia Transporturilor a initiat verificari preliminare privind spitalizarea lui Aleksei Navalnii pe 20 august, in oraselul Omsk. Locurile pe unde a trecut au fost inspectate si au fost preluate peste 100 de obiecte care ar putea avea valoare de probe. Camera de hotel in care a stat a fost verificata, au fost vizionate imaginile preluate de sistemele video”, a transmis filiala din Siberia a Ministerului rus de Interne, citata de cotidianul Le Monde.

Insa Parchetul General al Rusiei a transmis ca nu au fost depistate elemente care sa conduca la initierea unei investigatii penale. “In cadrul verificarilor lansate pe 20 august, nu au fost depistate dovezi privind actiuni deliberate impotriva lui Navalnii A.A. care sa faca posibila incadrarea incidentului in legislatia penala. Aceste verificari reprezinta o procedura de rutina (…)”, a declarat Andrei Ivanov, purtatorul de cuvant al Parchetului General de la Moscova, citat de agentia Tass.

Citeste si articolul :   Simona Gherghe, cu sufletul in doliu. S-a stins cea mai draga persoana: N-am fost decat opt insi, c-asa-i in stare de urgenta... Cu masti pe fata, fara sa ne putem imbratisa, macar.

Germania, Franta, Statele Unite, Marea Britanie si NATO au cerut Rusiei sa investigheze aparenta otravire a lui Aleksei Navalnii. Autoritatile germane suspecteaza ca Aleksei Navalnii, liderul opozitiei ruse adus in coma in Germania, a fost otravit, a afirmat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al Guvernului de la Berlin.

Aleksei Navalnii, un critic al presedintelui rus Vladimir Putin, s-a simtit extrem de rau dupa ce a baut un ceai intr-un aeroport, iar purtatoarea sa de cuvant crede ca a fost otravit.