Peste 60 de absolventi au lipsit la proba de limba materna a Bacalaureatului

Peste 60 de candidati au absentat, joi, la proba de limba materna a Bacalaureatului, sesiunea august – septembrie 2020, fara sa existe cazuri de absolventi eliminati sau care sa aiba temperatura, informeaza Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC).

Potrivit MEC, la proba de limba si literatura materna, de joi, au participat 255 de candidati, iar 62 au absentat.

„Nu au existat cazuri in care temperatura celor prezenti sa depaseasca valoarea maxima de 37,3̊ C si nici situatii cu elevi aflati in izolare sau spitalizati/in carantina. De asemenea, nu s-au inregistrat candidati eliminati”, informeaza MEC.

Subiectele si baremele de corectare au fost publicate la ora 15.00, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul de profil.

Publicitate

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv in 1 septembrie.

Publicitate

Potrivit MEC, primele rezultate inregistrate la probele scrise vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, intre orele 14.00 – 20.00.

Citeste si articolul :   Cum se pot programa pentru vaccinare bolnavii cronic

„La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD). Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora”, mai arata MEC.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.