Veste buna! INSP: Numarul de cazuri noi de COVID-19 in scadere fata de saptamana trecuta

Numarul cazurilor noi de infectare cu noul COVID-19 a scazut, fata de saptamana trecuta, cu putin peste 10 la suta, iar majoritatea cazurilor si deceselor se concentreaza in Suceava, Bucuresti, Hunedoara, Arad si Mures, potrivit raportului Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

INSP arata, in raportul saptamanal, ca numarul de cazuri noi a scazut cu 10,5% in ultimele sapte zile, iar 42% din totalul cazurilor active sunt in Suceava, Bucuresti, Hunedoara, Arad si Mures.

Cele mai multe cazuri confirmate sunt in Suceava: 18,5%, Bucuresti – 8,5%, Hunedoara – 5,2%, Arad – 5.1%, Mures – 4,6%, iar 58% sunt in alte judete.

In aceleasi judete se inregistreaza 52,5% din decese. Cele mai multe sunt in Suceava – 20,6%, Hunedoara – 9,8%, Arad – 8,6%, Bucuresti – 8,6%, Mures – 4,9%, iar 47,5% in alte judete.

Publicitate

Raportul mai arata ca unul din sapte cazuri noi s-a intrrgistrat la un cadru medical.

Citeste si articolul :   Scolile raman inchise cel putin pana in februarie

In privinta deceselor, 71,6% au fost inregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 64,3% dintre decese au fost in cazul barbatilor.

De asemenea, INSP arata ca 84,5% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, care au murit, aveau si alte boli cronice grave.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.