Povestea primului pacient care s-a stins de coronavirus in Romania. Barbatul avea cancer

A fost inregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul Romaniei. Antena 3 a prezentat povestea barbatului de 67 de ani.

Barbatul de 67 ani a intrat pe 6 martie in tara si a aterizat la Craiova. Acesta a venit din Franta unde a stat acolo multi ani. Nu avea ocupatie.

In Franta a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Pentru ca era in faza terminala, el si-a manifestat dorinta sa vina in tara.

A ajuns in Romania insotit de un asistent social francez. De pe Aeroportul Craiova a fost preluat de o ambulanta privata si a fost dus la Filiasi! Aici locuia intr-o garsoniera a Primariei. Nu se stie ce a facut in intervalul 6 Martie – 15 Martie cand a ajuns la spital.

Publicitate

Omului nu i s-a recomandat izolarea la domiciliu pentru ca pe data de 6 Martie Franta nu era in zona rosie . Deci pe 15 Martie a sunat la 112. Ii era rau.

Publicitate

A fost dus la spital cu o ambulanta si a spus medicilor ca vine din strainatate. Acestia cer DSP-ului sa i se faca un test, dar cei de la DSP nu vor pentru ca nu se incadra in definitia de caz.

Citeste si articolul :   Medic roman, despre pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva: "Acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rau decat Lombardia"

Pe 16 seara face febra. Medicii suna din nou la DSP. A doua zi se face testul, adica pe 17 martie. Pe 18 vine confirmarea: pozitiv!

Cat a stat in spital a stat singur intr-o rezerva. Doar ca medicii, asistentii intrau la el neprotejati! 23 de cadre medicale sunt izolate! Sotii, copiii acestora merg la munca insa.

2 exemple: primarul din Filiasi are mama izolata. Un politist din Filiasi are sotia izolata. Amandoi au mers la munca.

In plus, acestui barbat i s-a facut si o ancheta sociala de la primarie. Fiind in stare grava, cei de la Primarie incercau sa ia legatura cu cineva din familia lui. Nu are pe nimeni, scrie antena3.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.