Alimentele cu efect puternic de antibiotic. Antibioticele omoara bacteriile, insa nu fac diferenta intre bacteriile bune si bacteriile rele. Bacteriile bune stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la prevenirea bolilor cronice. Dar de fiecare data cand iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse.
Pentru a proteja bacteriile bune din organism, poti inlocui antibioticele clasice cu antibioticele naturale care nu au efecte secundare. Iata care sunt cele mai eficiente:
Alimentele cu efect puternic de antibiotic
1. Mierea de albine
Publicitate
Mierea a fost folosita ca agent antibacterian cu mult inainte de aparitia antibioticelor sintetice. Astazi, a fost stiintific demonstrat ca mierea are proprietati antibacteriene si poate trata arsurile si iritatiile pielii. De asemenea, curata dintii si gingiile de bacterii. Atuci cand tratati ranile si inflamtia este foarte important sa alegeti tipul potrivit de miere. Cea mai inchisa la culoare are proprietati antibacteriene mai puternice.
2. Ceaiul verde
Ceaiul verde este plin de antioxidanti si nutrienti. Ceaiul verde scade colesterolul, imbunatateste circulatia sangelui si protejeaza impotriva bolilor de inima si recent, cercetatorii au descoperit ca poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente impotriva cancerului.
O substanta extrasa din aceasta bautura-minune poate combate boala, potrivit specialistilor de la Institute of Bioengineering and Nanotechnology, Singapore.
Ceaiul verde este o sursa importanta de catehine, printre care EGCG (Epigallocatechin Gallate). Cercetatorii cred ca efectul anti-cancerigen al ceaiului se datoreaza acestora.
3. Echinaceea
Aceasta planta este folosita de sute de ani in lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri.
4. Usturoiul
“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.
5.Ghimbirul
In ayurveda, medicina traditionala indiana, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru ca acest condiment-minune a dovedit ca are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv si s-a aratat de folos in tratarea a numeroase probleme ale organismului, precizeaza doctorulzilei.ro.
Publicitate