Secretele Reusitei: Plantarea Legumelor Perfecte in Gradina in Luna August

Plantarea legumelor in acest moment al anului poate aduce recolte bogate in toamna si chiar in timpul iernii, in functie de tipul de leguma si de climatul zonei tale. Iata o lista cu cateva legume potrivite pentru plantare in luna august, impreuna cu sfaturi si informatii utile:

Spanac (Spinacia oleracea):

Spanacul este o leguma foarte nutritiva si usor de crescut. Se dezvolta bine in climele racoroase ale toamnei si iernii. Planteaza semintele in sol bine drenat si asigura-i un loc partial umbrit pentru a evita arderea soarelui.

Rucola (Eruca sativa):

Rucola este o planta iute si gustoasa care se dezvolta rapid. Poate fi cultivata in ghivece sau direct in gradina. Poti sa incepi sa recoltezi frunzele in cateva saptamani dupa plantare.

Ceapa verde (Allium fistulosum):

Ceapa verde poate fi plantata in august pentru recolte timpurii in primavara urmatoare. Planteaza-le in randuri bine distantate si asigura-te ca solul este bine fertilizat.

Sfecla rosie (Beta vulgaris):

Sfecla rosie poate fi plantata in august pentru recolte toamna si iarna. Asigura-te ca solul este adanc si bogat in substante nutritive. Poti folosi frunzele de sfecla in salate.

Publicitate

Mazare (Pisum sativum):

Daca vrei sa incepi cultivarea mazarei pentru recolte timpurii in primavara urmatoare, acum este momentul potrivit. Asigura-te ca oferi suporturi pentru tulpini, deoarece mazarea creste ca o planta cataratoare.

Varza de toamna (Brassica oleracea var. capitata):

Anumite soiuri de varza, cum ar fi varza de toamna, pot fi plantate in august pentru recolte tarzii. Asigura-te ca solul este bine lucrat si fertilizat.

Rosii (Solanum lycopersicum):

Daca ai o perioada de crestere lunga, poti planta rosii in august pentru recolte tarzii. Foloseste rasaduri pentru a accelera procesul. Rosiile necesita mult soare si udare regulata.

Radacinoase (morcovi, ridichi, pastarnac etc.):

Multe legume radacinoase pot fi plantate in august pentru recolte tarzii. Asigura-te ca solul este adanc si usor de lucrat pentru ca radacinile sa se dezvolte bine.

Citeste si articolul :   Cu acest truc plantele dumneavoastra vor fi mereu udate atunci cand sunteti in vacanta

Legume cu frunze verzi (salata, leurda, patrunjel etc.):

Multe legume cu frunze verzi se dezvolta bine in perioadele mai reci ale anului. Planteaza semintele in sol bine drenat si asigura-te ca le mentii bine udate.

Legume asiatice (varza chinezeasca, pastai de fasole lunga etc.):

Aceste legume sunt rezistente la frig si se dezvolta bine in perioadele mai reci. Plantarea lor in august poate duce la recolte bogate in toamna si chiar iarna.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.