Fasolea este una dintre cele mai sanatoase leguminoase de inclus in dieta ta. A fost folosita pe scara larga in gatit mult mai tarziu decat de obicei. Pentru prima data, fasolea necoapta a fost adaugata la mancare impreuna cu pastaile inca din secolul al XVIII-lea, iar cateva decenii mai tarziu, au fost crescute soiuri speciale care sunt recoltate inainte ca boabele sa fie pe deplin coapte. Sa vorbim despre beneficiile pentru sanatate ale fasolei verzi.
Desigur, in comparatie cu fasolea obisnuita, fasolea verde nu este prea bogata in proteine vegetale, dar contine mult mai multe vitamine si minerale. Fasolea verde este o sursa bogata de vitamina C, un puternic antioxidant natural. Protejeaza organismul de daune provocate de radicalii liberi, previne dezvoltarea inflamatiei, stimuleaza productia de colagen in organism, incetinind astfel procesul de imbatranire. Fasolea contine si vitaminele A, E si K, care au un efect benefic asupra activitatii tuturor sistemelor corpului: de la cel nervos la cel musculo-scheletic.
Datorita combinatiei echilibrate de fibre, acid folic, magneziu si potasiu, fasolea verde este un instrument bun pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Fasolea are un continut ridicat de fier (pentru o baza de plante), pe care vitamina C ajuta organismul sa o absoarba mai bine. In plus, fitonutrientii bogati in pastai verzi ajuta la controlul zaharului din sange, ceea ce reduce foarte mult riscul de diabet de tip 2. Contine substanta arginina, a carei actiune este similara cu actiunea insulinei.
Cu toate proprietatile de mai sus, fasolea verde este un produs cu continut scazut de calorii, asa ca va fi o completare excelenta in dieta . Datorita continutului ridicat de fibre, ofera o senzatie de satietate pentru o perioada indelungata, ferindu-va de riscul de supraalimentare si, ca urmare, de crestere in greutate. In plus, pastaile verzi contin substante care hranesc microbiomul, astfel incat utilizarea lui regulata are un efect benefic asupra sanatatii intestinale.
Publicitate