Care sunt beneficiile ceaiului de banane?

Banana, un ingredient secret si sanatos care iti va schimba viata  sau mai bine zis noptile.

Daca ai probleme cu adormirea si esti obisnuit cu insomnia, incearca ceaiul de banane ! Bananele sunt bogate in potasiu si magneziu. Aceste doua minerale sunt implicate in functii speciale ale organismului, cum ar fi reglarea tensiunii arteriale si eliminarea lichidului retinut.

Bananele au, de asemenea, un efect pozitiv in relaxarea muschilor si venelor , ceea ce reduce prezenta cortizolului (cunoscut sub numele de hormonul stresului). Principalul sau beneficiu pentru somn se datoreaza cresterii triptofanului , un aminoacid esential care creste secretia de serotonina, un neurotransmitator necesar pentru un somn bun.

Pentru a beneficia deproprietatile  sale, luati o banana,  clatiti-o bine taiati capetele si fierbeti-o intr-o oala cu apa clocotita fara a indeparta coaja . Dupa 10 minute, scoateti-o din oala . Se lasa sa stea putin, apoi se strecoara amestecul rezultat printr-o strecuratoare intr-o ceasca. Adauga putina scortisoara si bea ceaiul fierbinte cu o ora inainte de culcare.

Publicitate

Se poate face cu sau,  fara coaja in functie de preferinte. Daca este facuta cu coaja, este de obicei denumit ceai din coaja de banana.

Citeste si articolul :   7 utilizari si beneficii ale papayei

Deoarece ceaiul din coaja de banana dureaza mai mult sa se faca din cauza taratelor sale, multi oameni aleg sa omite coaja.

Majoritatea oamenilor beau acest ceai infuzat cu banane cu un strop de scortisoara sau miere pentru a-i spori aroma. In cele din urma, cel mai adesea este apreciat noaptea pentru a promova somnul.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de banane

Consumul de ceai de banane poate oferi diverse beneficii pentru sanatate.

Poate contine antioxidanti

Bananele sunt in mod natural bogate in dopamina si galocatechina, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi si la prevenirea afectiunilor cronice precum bolile de inima .

Cu toate acestea, coaja  are niveluri mult mai mari de antioxidanti decat carnea. Prin urmare, adaugarea cojii  la ceai in timpul fierberii  poate creste aportul de aceste molecule .

Publicitate

Desi bananele sunt in mod natural bogate in vitamina C, ceaiul de banane nu este o sursa buna de aceasta vitamina , deoarece este sensibila  la caldura si va fi probabil distrusa in timpul prepararii  .

Citeste si articolul :   6 fructe si legume pe care nu ar trebui sa le curatati!

Poate preveni balonarea

Ceaiul de banane este bogat in potasiu, un mineral si electrolit care este important pentru reglarea echilibrului fluidelor, a tensiunii arteriale sanatoase si a contractiilor musculare .

Potasiul lucreaza indeaproape cu sodiul, un alt mineral, pentru a regla echilibrul apei din celulele tale. Cu toate acestea, atunci cand contin mai mult sodiu decat potasiu, este posibil sa aveti retinere de apa si balonare .

Continutul de potasiu si apa al ceaiului de banane poate ajuta la compensare datorita unei diete bogate in sare, semnaland rinichilor sa excrete mai mult sodiu in urina .

Poate promova somnul

Ceaiul de banane a devenit un ajutor popular pentru somn.

Contine trei nutrienti principali pe care multi oameni pretind ca ii ajuta: potasiu, magneziu si triptofan .

Bananele sunt o sursa buna de potasiu, doua minerale care au fost legate de o calitate si o durata mai buna a somnului datorita proprietatilor lor de relaxare musculara .

De asemenea, furnizeaza triptofan, un aminoacid important pentru producerea hormonilor de somn,  serotonina si melatonina .

Sarac in zahar

Ceaiul de banane poate fi un bun inlocuitor.

Doar o cantitate mica de zahar din banane este eliberata in apa in timpul prepararii , actionand ca un indulcitor natural pentru ceaiul tau.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale nucilor caju

Majoritatea oamenilor consuma prea mult zahar in bauturi, ceea ce este asociat cu un risc crescut de obezitate, boli de inima si diabet de tip 2 .

Prin urmare, optarea pentru bauturi fara zaharuri adaugate, cum ar fi ceaiul de banane, poate fi o modalitate usoara de a reduce aportul de zahar.

Poate sustine sanatatea inimii

Nutrientii din ceaiul de banane pot.

Ceaiul de banane contine potasiu si magneziu, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral.

In plus, o dieta bogata in catechine, un tip de antioxidant din ceaiul de banane, va poate reduce riscul de boli de inima. Cu toate acestea, niciun studiu nu a examinat direct antioxidantii din ceaiul de banane sau efectele acestora asupra riscului de boli de inima .

Publicitate

Autor