Patru motive bune pentru a merge mai des cu bicicleta

Ciclismul este o forma destul de populara de activitate fizica de care se bucura milioane de oameni. Si nu degeaba. La urma urmei, aceasta nu este doar o distractie placuta, ci si foarte utila. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate pe care le poti obtine din mersul cu bicicleta in mod regulat.

Ciclismul are un efect pozitiv asupra psihicului

Ritmul modern de viata este strans legat de stres, care provoaca adesea probleme de sanatate mintala. Ciclismul are un efect pozitiv asupra psihicului si abilitatilor mentale si poate reduce efectele negative ale stresului prin cresterea dispozitiei, ajutand la concentrarea asupra momentului prezent si imbunatatirea somnului.

Publicitate

Ajuta la pierderea kilogramelor in plus

Ciclismul este o modalitate excelenta de a arata  in forma. Chiar si un antrenament de 20 de minute va poate ajuta sa va stimulati metabolismul si sa va intariti muschii fara a pune prea multa presiune pe genunchi, spre deosebire de alergare. Ciclismul imbunatateste, de asemenea, rezistenta si functia cardiovasculara.

Citeste si articolul :   Care sunt nevoile energetice ale organismului in functie de varsta

Imbunatateste atentia

Daca intampinati dificultati de atentie si concentrare, mersul cu bicicleta poate rezolva aceasta problema. Imbunatateste functia vasculara si creste fluxul de oxigen catre creier, ceea ce mareste concentrarea si ajuta la scaderea asa-numitei ceata a creierului, care apare adesea dupa boli infectioase si se caracterizeaza prin confuzie, ameteli, uitare, distragere si o senzatie constanta de oboseala.

Publicitate

Imbunatateste coordonarea si postura

Multi oameni, in special varstnicii, au tulburari de coordonare care apar dintr-o varietate de motive si provoaca multe probleme. Mersul cu bicicleta de cel putin trei ori pe saptamana poate imbunatati coordonarea si postura, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de caderi si rani, precum si la ameliorarea durerilor de spate si gat.

Publicitate

Autor