Patru alimente pe care nu ar trebui sa le speli inainte de a le gati

Adesea spalam alimentele inainte de a gati , chiar daca nu este deloc necesar. Cand vine vorba de legume sau fructe, nu este nevoie sa te indoiesti de spalarea lor. Dar aceste cateva alimente sunt cel mai bine gatite fara pre-tratare cu apa calda si detergenti.

Pui si peste

Spalarea puiului si a pestelui crud inainte de gatit nu elimina bacteriile si agentii patogeni care se pot afla pe suprafata lor, ci mai degraba creste riscul de infectie. Microorganismele daunatoare, impreuna cu stropii de apa , se imprastie in toata bucataria, si se aseaza pe alte produse, blaturi, vase, prosoape si asa mai departe. Singura modalitate cu adevarat eficienta de a scapa de bacterii este sa gatiti corect puiul si pestele.

Carne rosie

Spalarea carnii rosii este supusa aceleiasi reguli ca si puiul crud. Dar nici spalarea carnii nu este recomandata, deoarece excesul de umiditate ii poate strica gustul. In mod ideal, nici macar nu clatiti carnea cu apa inainte de a o gati. Cu toate acestea, daca credeti ca este necesar, dupa spalare, uscati usor carnea cu un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de umiditate, apoi asigurati-va ca igienizati chiuveta si suprafetele din apropiere.

Citeste si articolul :   10 alimente care au un continut ridicat de vitamina D

Ciuperci

Daca ciupercile sunt in contact cu apa pentru prea mult timp, textura si gustul lor se pot schimba in rau. Desigur, acest lucru nu este periculos, dar in acelasi timp nu este foarte placut. Prin urmare, trebuie sa curatati ciupercile fara a le spala intr-o cantitate mare de apa, ci stergeti-le cu un prosop de hartie usor umed.

Publicitate

Oua

Uneori, ouale de gaina arata atat de neingrijit incat spalarea lor pare o necesitate. Dar, de fapt, pe langa poluare, au cea mai subtire pelicula care protejeaza interiorul oului de bacterii. Spaland ouale, veti spala acest strat protector si probabilitatea ca bacteriile sa intre in proteine sau galbenusuri va creste.

Publicitate

Publicitate

Autor