Sosetele devin din nou albe ca zapada: un pahar din acest produs le poate face sa arate ca noi

Spre deosebire de sosetele colorate, murdaria este usor vizibila pe sosetele albe. Si, chiar si dupa ce au fost proaspat spalate, unele pete incapatanate nu dispar complet.  Cum sa remediati aceasta problema si sa-si recupereze albul pierdut? Cunoastem mai multe moduri de a face fata petelor rebele si de a reinvia stralucirea sosetelor tale albe.

In special, exista o modalitate neobisnuita de a le spala, dar totusi foarte eficienta. Probabil te va surprinde la prima vedere, dar vei fi foarte multumit de rezultat. Secretul consta in prespalare: sosetele trebuie mai intai inmuiate bine intr-o solutie special preparata inainte de a le pune in masina de spalat.

Cum se prepara aceasta solutie? Turnati apa intr-o cratita, adaugati doua lamai felii si aduceti la fiert. Odata ce apa incepe sa se raceasca, inmuiati-va sosetele murdare in ea. In mod ideal, lasati-le asa timp de 1 pana la 2 ore, astfel incat solutia sa le inmoaie bine. Apoi spalati-va sosetele la masina ca de obicei. Vor iesi aproape la fel de albe ca in prima zi!

Citeste si articolul :   Trucul genial de a reda stralucirea frunzelor plantelor tale

De ce lamaie? Pentru cei care nu stiu, acest fruct  este un agent de curatare remarcabil, care are proprietati remarcabile de indepartare a petelor, de albire si de dezodorizare.

Publicitate

Publicitate

Daca sosetele dumneavoastra sunt din bumbac, setati temperatura de spalare la maximum 40°C.

Alte sfaturi pentru a reda albul sosetelor albe

Daca trucul cu apa cu lamaie nu a functionat perfect, rezultatul nu corespunde pe deplin asteptarilor tale sau daca pur si simplu nu esti convins de aceasta solutie, avem alta sa ti-o oferim. Mizati pe aceasta metoda dovedita, folosita pe scara larga de mamele si bunicile noastre. Ca bonus, probabil ca ai deja toate ingredientele de care ai nevoie in bucatarie.

De data aceasta trebuie sa folositi bicarbonat de sodiu sau otet . Ambele sunt aliati valorosi in gospodarie, cu proprietati puternice de indepartare a petelor si de albire.

Amesteca putin bicarbonat de sodiu cu apa pana obtii o pasta groasa. Apoi frecati-va sosetele cu acest amestec. Lasati-le timp de 20-30 de minute pentru ca pasta sa actioneze eficient asupra murdariei. Apoi spalati-va sosetele ca de obicei in masina.
La randul sau, otetul  indeparteaza rapid si petele incapatanate. Mentiune speciala: intrucat are efect bactericid si catifeleaza tesatura, iti va face sosetele mult mai moi si placute la atingere. Deci tot ce trebuie sa faci este sa combini apa si otetul in proportii de 3:1, sau trei pahare de apa pentru un pahar de otet. Inmuiati-va sosetele in acest amestec timp de o ora. Apoi spalati-le la masina cu detergentul obisnuit. Prospetime si alb garantate!

Autor